начало

Три пъти са се увеличили спестяванията на магистратите за 10 години Три пъти са се увеличили спестяванията на магистратите за 10 години

относно изложение на апартамент

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

относно изложение на апартамент

Мнениеот ani6666 » 14 Фев 2012, 21:24

Здравейте!
Искам да Ви попитам, защото търсих в интернет ,обаче не открих никаква информация ,малко тъп въпрос може би е,предполагам всеки го знае,но някой може ли да ми обясни,
КАК СЕ ОПРЕДЕЛЯ ИЗЛОЖЕНИЕТО В АПАРТАМЕНТ,защото не ми е ясно,не разбирам стаите в апартамента с какво изложение са.
ani6666
Нов потребител

Re: относно изложение на апартамент

Мнениеот TheOldMan » 14 Фев 2012, 21:28

С компас?
Аз не съм юрист. Ползвайте съветите ми на своя отговорност!
TheOldMan
Активен потребител

Мнениеот bgarch » 15 Фев 2012, 11:01

Посоките на стаите (изложението) в едно жилище са следните, степенувани по степен на благоприятност:
1. юг
2. югоизток и югозапад
3. изток
4. запад
5. североизток и северозапад
6. север
Въпросът Ви никак не е тъп, понякога точното определяне на посоката има изключително важно значение и може да направи едно жилище незаконосъобразно. Определя се съгласно географските посоки, като промяната на посоките е през 22,5 градуса.
Изображение
bgarch
Потребител

Мнениеот narina » 15 Фев 2012, 11:11

Ориентирайте се по прозорците - посоката, в която гледат е изложението на стаята. Може да са изцяло изток-запад-север-юг, но може и да са завъртени спрямо посоките напр. СИ-СЗ-ЮИ-ЮЗ, може дори да са на срещуположни фасади И-З или С-Ю.
От своя страна, апартаментът като цяло може да има различно изложение в зависимост от фасадите, на които е разположен. Гледайте преобладаващото разположение към географските посоки на прозорците по фасадата и трябва да съобразите. Тук също важи правилото както при отделните стаи.
Аватар
narina
Потребител

Мнениеот emilgrigorov » 15 Фев 2012, 11:19

Точно в 12 часа на обяд гледайте сянката, която хвърля рамката на прозореца. Сянката тръгва от юг (от прозореца) и навътре в стаята отива на север. :D
Carthago delenda est.
emilgrigorov
Активен потребител

Мнениеот ani6666 » 15 Фев 2012, 12:28

Благодаря Ви за съветите.Наистина добър съвет беше за компаса,както и останалите съвети :wink: .Мисля,че се ориентирах ,благодарение на вашета помощ.
Хубав ден!
ani6666
Нов потребител

Назад към Покупко-продажба