начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Разваляне на договор за депозит и неговото връщане

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Разваляне на договор за депозит и неговото връщане

Мнениеот alby_bg » 27 Юли 2009, 15:23

Заплатих 500 евро на фирма за недвижими имоти до сключване на предварителен договор за покупка на апартамент на акт.14. Според брокера парите отиват при строителя и служат като доказателство за намерението ми да купя имота. Също така тези пари според брокера са основание той да спре обекта от продажба. Останахме с уговорката да подготвят предварителният договор за покупко-продажба.
Представи ми се такъв с очевидни недостатъци( двама продавачи без ясни отношения помежду си, без граници на имота, без фиксиран срок кога апартамента ще е готов, плащане на цялата сума веднага още на акт.14). Поисках корекции и консултация с адвокат, тогава ми беше даден ултиматум, че строителя иска веднага да се подпише договорът и няма намерение мене да чака. Не можахме да се договорим и ми беше заявено категорично, че няма да си получа депозита от 500 евро. Въпроса ми е: какво мога да направя оттук насетне, за да си върна тези пари?
alby_bg
Нов потребител

Re: Разваляне на договор за депозит и неговото връщане

Мнениеот Гост. » 27 Юли 2009, 15:38

Съдете ги!
Че ми додея от алчни брокери / лично мнение!!!/... и глупавите им измислици.
Уредете си среща с адвокат и обмислете иска- помните, че когато ги давахте парите бяхта с още двама приятели, нали така! Е, не чакайте повече време.
Ама и вие - кой дава 1000лв. без документ?!?

А, ха- връщам се, за да ви кажа нещо, което отдавна ви е известно- адвокат се ползва ПРЕДИ, а не след..
Гост.
Старши потребител

Мнениеот alby_bg » 27 Юли 2009, 17:53

Благодаря за отговора,
и на мен ми се иска да бях имала някакъв документ, че съм дала парите. Но уви. Всъщност имам договор за депозит, който най-вероятно ще успорвам чрез адвокат. Питам се, а има ли и други инстанции, които биха ми обърнали внимание? Като комисия за защита на потребителя, данъчните, РДНСК и т.н. Лично аз смятам, че бях въвлечена умишлено в схема за измама, тъй като по никакъв начин не получих копие от строителните книжа на обекта. Радвам се, че се разминах само с 500 евро. Можеше и да е по-зле.
Ще се радвам ако някой даде мнение или съвет.
Последна промяна alby_bg на 14 Авг 2009, 19:06, променена общо 1 път
alby_bg
Нов потребител

Мнениеот Melly » 27 Юли 2009, 18:48

alby_bg написа:.... Всъщност имам договор за депозит...

Колегата Ви е отговорила.
Сега се сещам как БРОКЕРИТЕ наричат този депозит,

Да, казваха му "СТОП-КАПАРО". :roll: :roll: :roll:
"Понякога седя и си мисля...а понякога просто си седя."
http://vbox7.com/play:68f9c028
Аватар
Melly
Старши потребител

Мнениеот inspectora » 28 Юли 2009, 13:56

Хващайте договора "за депозит" и при адвокат ...
И както poli_g по-горе спомена - не забравяйте все пак и приятелите, пред които дадохте "капаро"-то ;)
inspectora
Активен потребител

Мнениеот p_dimitrova » 11 Авг 2009, 16:05

Хем знам, че няма смисъл...
Последна промяна p_dimitrova на 15 Авг 2009, 02:24, променена общо 1 път
p_dimitrova
Младши потребител

Мнениеот stenli_12 » 12 Авг 2009, 23:01

До гуша ми е от необразовани " потърпевши" .
Мисля ,че фирмите посредници носят дотатъчно голяма отговорност ,за да се излагат за 500 €, които дори остават в строителя.
stenli_12
Нов потребител

Мнениеот moommy » 14 Авг 2009, 16:52

stenli_12 написа:До гуша ми е от необразовани " потърпевши" .
Мисля ,че фирмите посредници носят дотатъчно голяма отговорност ,за да се излагат за 500 €, които дори остават в строителя.

Ахаммм... а на мен от мързеливи и некомпетентни посредници :twisted:

... които 'дигат телефона с "Ало"
... не изпълняват поетите ангажименти (романите са излишни - знаем за какво иде реч)
... на втората среща "брокерчето" вече ти иска заем "за нек'ва страшна далавера" или неизлечимо болен роднина
... и които ги МЪРЗИ, ама МНОГО ГИ МЪРЗИ!

Ах как ме дразнят само!
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

@stenli_12: каква и за какво точно отговорност носят [БГ]-БРОКЕРСИТЕ да Ви попитам :?:
Аватар
moommy
Младши потребител

Назад към Покупко-продажба