начало

Съдът отказа да върне на прокуратурата делото срещу Кирил Петков за ареста на Борисов Съдът отказа да върне на прокуратурата делото срещу Кирил Петков за ареста на Борисов

Промяна на фирма след сключване на брак

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Промяна на фирма след сключване на брак

Мнениеот sunnynon » 23 Апр 2007, 22:49

Предстои ми да сключа граждански брак и да взема фамилията на бъдещия ми мъж. Имам фирма ЕООД. Трябва ли да променям някакви документи след като си сменя името (освен лична карта и международен паспорт? Ако да какво трябва да се направи и има ли срок? Трябва ли да се пререгистрира фирмата? Може ли да се направи някаква декларация, която да замества смяната на документи?
Благодаря предварително!
sunnynon
Нов потребител

Мнениеот sarbijanac » 23 Апр 2007, 23:35

За фирмата не е задължително да правите промяна .Но за личните
документи след сключване на брака трябва в едномесечен срок,съгласно ЗБДС.
sarbijanac
Активен потребител

Мнениеот sunnynon » 24 Апр 2007, 22:13

Много благодаря за отговора!
sunnynon
Нов потребител

Мнениеот uvella » 24 Апр 2007, 22:25

Името на управителя на ЕООД-то (т.е.-вие) се променя. Следва да заявите в търг.регистър вписване на промяна във вече вписани обстоятелства(7-дневен срок от настъпването им). По-удачно е, ако не си променяте имената при сключването на брак, но това си е ваше решение.
uvella
Потребител

Мнениеот tapashoncho » 28 Апр 2007, 22:21

Според мен - много по-лесно би било ако не си смените фамилията след сключванета на брака. Но ако все пак сте решили и си смените фамилията, то след като сте едноличен собственик на ЕООД (а предполагам, че вие сте и Управител, въпреки че това не е задължително) трябва да подадете заявление до съответния Окръжен съд (или СГС) за вписване на промени в Търговския регистър по партидата на Вашето търговско дружество - тази процедура не е особено трудна и няма да Ви създаде никакви главоболия.
tapashoncho
Младши потребител

Назад към Търговско право