Начало
Вписани адвокати
Решения
Нормативни актове
Важно за адвокатите
Интернет връзки
Банкова сметка
Всичко за изпита за адвокати и младши адвокати
Всичко за измененията в Закона за адвокатурата и др. нормативни актове, касаещи адв. професия
ЛАКОРДА








<< Начало | Решения | ИЗБОРИ АК БЛАГОЕВГРАД 2014 Г. |


Протокол № 1/02.01.2014 година
2014-01-03

 


 

 

  ПРОТОКОЛ № 1

от заседание на избирателна комисия за извършването, подготовката и провеждането на избор на делегати от състава на Адвокатска колегия – Благоевград за общото събрание на адвокатите в страната.

 

            Днес, 2 януари 2014 г., в гр. Благоевград, в офиса на АК – Благоевград, в 16:30ч. на основание чл. 99, ал. 2 във вр. с чл. 101 и сл. от Закона за адвокатурата се откри заседанието на избирателната комисия за извършването, подготовката и провеждането на избор на делегати от състава на Адвокатска колегия – Благоевград за общото събрание на адвокатите в страната, избрана с Решение № 172, 173 и 174 от протокол 25/22.11.2013г.

На заседанието присъстваха предложените и приети от разширеното заседание на АС, ДС и КС на АК-Благоевград основни членове: адв. Росен Михайлов – председател, адв. адв. Марияна Узунова – основен член, и резервния член адв. Атанас Малешевски.

Заседанието протече при следния дневен ред:

1.      Съгласуване на действията на Избирателната комисия с установената процедура и законови срокове за осъществяване на избора на делегати за общото събрание на делегатите в страната;

2.      Определяне на начална и крайна дата за приемане на предложения за кандидатури за делегати за общото събрание на адвокатите в страната;

3.      Регламентирането на реда за приемане и изпращане на цялата документация към и от Избирателната комисия при АК – Благоевград;

4.      Вземане на решения за одобряване на вида и размера на плика, с който да бъде гласувано и осигуряване на „кабини” за гласуване.

5.      Изработване и приемане на правила за провеждане на избор за делегати на общото събрание на адвокатите в страната;

6.      Разни.

 

След като разгледа горните въпроси, Избирателната комисия взе следните

 

РЕШЕНИЯ:

 

1. Във връзка с предстоящия избор на делегати за общото събрание на адвокатите в страната, който ще се проведе на 25 януари 2014г., Избирателната комисия ще приема предложения за кандидати за делегати за общото събрание на адвокатите в страната (ДОСАС) чрез подаване на писмени заявления на адрес: Благоевград, ул. „полковник Димов“ № 1 – партер (деловодство на АК-Благоевград) за времето от 8:30ч. до 17:00ч. всеки работен ден от седмицата. Писмени предложения за кандидатите ще бъдат приемани в срок от 3 януари 2014г. до 10 януари 2014г. – включително. Предложенията трябва да съдържат следната минимална информация: три имена на предложителя и служебен адрес, три имена на предлагания адвокат и подпис на предложителя. Предложение може да бъде направено и от повече от едно лице, с което могат да се предлагат един или няколко кандидата.

2. Приемането на заявленията ще се извършва оттехническия секретар при АК – Благоевград – Цветанка Христова в одобрен входящ дневник, прошнурован и прономерован от Избирателната комисия, а обявяването на окончателния списък на предложенията щесе извърши от комисията при съобразяване разпоредбата на чл. 49, ал. 2 от Закона за адвокатурата.

3.1. Избирателната комисия при АК – Багоевград приема дневник, в който да бъде отразявана цялата входяща и изходяща документация, приемана и изпращана до и от Комисията.

3.2. Дневника да съдържа следните графи: 1 – номер по ред, 2-  дата на постъпване/извеждане на документа, 3 - три имена на подател(вносител)/получател, 4 - кратко съдържание на документа.

3.3. Постъпващите и изпращаните документи се завеждат в дневника незабавно след предаването им на техническия секретар.

3.4. Оформянето и съхранението на дневника се възлага на Цветанка Христова – технически секретар при АК – Благоевград.

4. Избирателната комисия при АК – Благоевград приема плика за гласуване по чл. 105, ал. 1 от ЗА да бъде стандартен, формат C5 с размери 162мм на 229мм, непрозрачен. За законосъобразното провеждане на изборния процес да бъдат осигурени два броя кабини за гласуване, изработени от тъмен непрозрачен плат върху дървена (или изработена от друг подходящ материал) рамка с вход от едната страна.

5. Приема правила за провеждане на избор за делегати на общото събрание на адвокатите в страната – приложение 1, неразделна част от настоящия протокол.

6. Изисква от председателя на АК – Благоевград информация актуална към 10 януари 2014г., 17:00ч. за адвокатите, членове на АК- Благоевград, които не са платили дължимите вноски за месец декември 2013г. към АС – Благоевград и Висш адвокатски съвет.

7. Решенията на избирателната комисия да бъдат сведени до знанието на членовете на Адвокатска колегия – Благоевград чрез залепването им на видно място в седалището и адреса на управление на АК –Благоевград, да бъдат публикувани в официалния сайт на Колегията и чрез изпращане на електронната поща на членовете на колегията – когато са посочили такава. Техническото изпълнение на решението се възлага на Цветанка Христова – технически секретар при АК - Благоевград.

           

Заседанието на комисията приключи 18:49ч.

                                                ПРЕДСЕДАТЕЛ: ....................................

                                                          ЧЛЕНОВЕ:     1. ....................................

                                                                                             

 

      2. ....................................

 

 
 
Back Home Top
         
© 2003, Адвокатска колегия - Благоевград | usloviq
obnovqvane
proekt
Created by Lex.bg. Design by Creato.biz