начало

„Бял заек“ атакувал ВАС след човешка грешка „Бял заек“ атакувал ВАС след човешка грешка

Tyrgovsko predstavitelstvo po Z4I

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Tyrgovsko predstavitelstvo po Z4I

Мнениеот galq_si » 23 Фев 2003, 02:57

Molq, pomognete mi! Kakyv e statuta na tyrgovskoto predstavitelstvo na bylgarsko iuridi4esko lice v Ruskata Federaciq? Kakvo trqbva da sydyrja pylnomo6tnoto na rykovoditelq na takova predstavitelstvo?Blagodarq vi predvaritelno! (Vie ste poslednata mi nadejda - do tri dni trqbva da sym re6ila kazusa !)
galq_si
Нов потребител

Re: Tyrgovsko predstavitelstvo po Z4I

Мнениеот TeTa » 23 Фев 2003, 23:43

Статутът на търговските представителства в Руската федерация се урежда от руския закон. За съжаление аз не го познавам.
Ако пълномощното е дадено от управителя на българско ЮЛ, то трябва да съответства на разпоредбите на българския Търговски закон(виж глава"Търговско представителство). Това пълномощно трябва да е преведено на руски от лицензиран преводач. Какво още е необходимо, не знам. Най-добре е на първо време да намериш сайта на Стопанската или Търговската камара на Русия. Още по-добре е, ако се свържите с руски адвокати. Успех!
TeTa

Мнениеот galq_si » 17 Мар 2003, 21:53

Blagodarq, 4e se otzovahte ! Naistina v saita na TPP RF namerih neobhodimata informaciq ( s lubeznoto sydeistvie na slujitelka ot tyka6niq klon na BTPP). Vse o6te oba4e edno ne mi e qsno - trqbva li liceto, koeto rykovodi tova predstavitelstvo, da e upylnomo6teno da sklu4va sdelki i da podpisva dogovori ot imeto i za smetka na drujestvoto, 4iito predstavitel e ???
galq_si
Нов потребител

Мнениеот адвокатче » 19 Мар 2003, 21:26

адвокатче

Мнениеот bgjurist » 21 Мар 2003, 11:16

Po princip - da. No vsi4ko zavisi ot palnomo6tiyata, koito 6te mu dade balgarskata firma. Po na6eto zakonodatelstvo targovskoto predstavitelstvo ne e yuridi4esko lice i ne moje da izvar6va stopanska deynost.
bgjurist
Потребител

Назад към Търговско право