начало

Разумният подход е КС да отговори дали председател на върховен съд с изтекъл мандат може да бъде избран за изпълняващ функциите Разумният подход е КС да отговори дали председател на върховен съд с изтекъл мандат може да бъде избран за изпълняващ функциите

Какви документи за собственост на земя са ми необходими и ка

Казуси за недвижими имоти

Какви документи за собственост на земя са ми необходими и ка

Мнениеот neznam86 » 18 Авг 2021, 16:22

Баба ми и баща ми имат наследена земя, но нямат документи за нея. Какви документи ще трябват, за да докажат собствеността си? И как могат да се извадят?
neznam86
Младши потребител

Re: Какви документи за собственост на земя са ми необходими

Мнениеот lawchoice » 18 Авг 2021, 17:42

Баба ви и/или баща ви да отидат при адвокат. След анализ на конкретната фактология, той трябва да отговори на поставените в темата въпроси
"Човек може да има ум, знания, да бъде дори и гениален, но да няма характер." Ж. Лакордер
lawchoice
Потребител

Мнениеот guest1 » 18 Авг 2021, 20:20

lawchoice написа:Баба ви и/или баща ви да отидат при адвокат. След анализ на конкретната фактология, той трябва да отговори на поставените в темата въпроси

Не може ли - направо при нотариус, с трима свидетели - и да се извади КНА?
Човек винаги може да се държи добре с онези, които са му безразлични.
Оскар Уайлд, „Портретът на Дориан Грей“

Това е само мнение, не сте длъжни да се съобразявате с него.
guest1
Активен потребител

Мнениеот lawchoice » 19 Авг 2021, 11:13

guest1 написа:
lawchoice написа:Баба ви и/или баща ви да отидат при адвокат. След анализ на конкретната фактология, той трябва да отговори на поставените в темата въпроси

Не може ли - направо при нотариус, с трима свидетели - и да се извади КНА?

В ерата на Интернет всичко изглежда примамливо лесно, нали? С лекота могат да се дават всякакви съвети от всякакви хора, включително и по правни въпроси, свързани с реални правни казуси. Без при това да се носи каквато и да било отговорност за това. Правото обаче не бива да се бърка с ясновидството. За мен не е ясна мотивацията на бабата и бащата да се снабдяват с документи за собственост върху наследствената им земя. Затова, според мен, работа на адвокат е в лична среща да изследва обстоятелствата и да предложи най-адекватното /от правна страна/ и необременяващо с допълнителни разходи решение, за което обаче ще носи отговорност със своето име /авторитет/.
"Човек може да има ум, знания, да бъде дори и гениален, но да няма характер." Ж. Лакордер
lawchoice
Потребител

Мнениеот ivanov_p » 19 Авг 2021, 12:49

Нормално е наследници да нямат документи и това не е проблем. Заставате пред съответния съд и се оглеждате за адвокатски кантори, влизате и питате дали се занимават с тези въпроси. Обикновено има няколко тясно специализирани адвокати по тези въпроси, които много бързо ще решат проблема.
ivanov_p
Активен потребител

Мнениеот dimist » 19 Авг 2021, 13:23

То и констативен нотариален акт не може да бъде издаден като просто замъкнеш трима свидетели при нотариуса. Преди това трябва да идентифицираш имота, да изготвиш съответната молба за обстоятелствена проверка, да ти я заверят в общината и областната управа, да ти издадат скица и данъчна оценка, и тогава - успех с нотариуса и свидетелите. Но в Бг-мама може и да ви дадат по добър съвет.
dimist
Потребител

Мнениеот stozashto » 16 Сеп 2021, 00:30

neznam86 написа:Баба ми и баща ми имат наследена земя, но нямат документи за нея. Какви документи ще трябват, за да докажат собствеността си? И как могат да се извадят?

Баща Ви и баба Ви от къде точно "знаят", че имат наследена земя?
stozashto
Младши потребител

Назад към Имотни казуси