начало

Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров

Колко влияят публичните задължение/НАП върху проджба на имот

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Колко влияят публичните задължение/НАП върху проджба на имот

Мнениеот shimun1 » 09 Дек 2018, 14:40

Наскоро прочетох, че НАП могат да признаят някоя сделка за недействителна, когато е сключена от лице с установени публични задължения. Искам да продам гаража, който наследих след смърта на майка ми. Аз съм безработен от доста дълго време и не съм подавал декларация върху доходите ми за миналата година, като аз не само че не работя, но и нямам източници на печалба на моето име.
Въпроса ми е дали това може да накара НАП да признаят сделката за недействителна, въпреки че другите документи нужни за продажбата на гаража съм ги извадил вече - нотариален акт, смъртни актове, удостоверения за наследници, скица на имота, данъчна оценка и удостоверение за липса на тежести.
shimun1
Нов потребител

Re: Колко влияят публичните задължение/НАП върху проджба на

Мнениеот ivan_lawyer » 09 Дек 2018, 15:28

Аз правя така - имайте предвид, че консултацията е еднократна, тъй като има етика и други.

Правя антидатиран предварителен договор, не е скъпо, завеждам делото в съд, оттам получавам документ.
Ако данъчните кажат нещо (нящо), аз се измъквам с обяснение - еми сключих договор преди 15 години и(или) когато трябва (трябва да си осмислите датите), после ме напъват от трета страна - тоест нямам нищо общо. Тоест - искаме да платим данъците, ама все не можем. Малко е такова скучно, но работи.

Антидатиран означава да му придадеш дата отпреди години, тоест сега се отпечатва пък се пише, че е преди години. Трето лице значи, че намирате верен Ваш човек и сключвате гаража с него, тоест продавач - купувач.
ivan_lawyer
Старши потребител

Re: Колко влияят публичните задължение/НАП върху проджба на

Мнениеот kalahan2008 » 13 Дек 2018, 12:21

Ако досега не Ви е връчена заповед за възлагане на ревизия, много трудно ще бъде за НАП да спечелят такова дело.
Адвокат: (INFJ)
https://www.16personalities.com/infj-personality
kalahan2008
Активен потребител

Назад към Покупко-продажба