начало

Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров

Предварителен договор за покупка на имот на зелено / КЕП

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Предварителен договор за покупка на имот на зелено / КЕП

Мнениеот barabarabara » 31 Мар 2018, 01:16

Възнамерявам да купувам имот на зелено. Бих искал да си спестя личното присъствие при подписването на предварителния договор, тъй като съм далече. А и няма особено много за гледане, сградата е на дупка. Може ли това да се уреди като подпиша договора с КЕП, а продавача ми прати документите, които ме интересуват по ел. поща (индивидуализацията на бъдещия имот, разрешителното за строеж, нотариалния му акт за терена и т.н.)? Какви са стандартните варианти за плащане на задатъка? Очаквам да е 10% и си представям да го преведа по банков път на сметката на продавача (в случая строителя). Така ли се прави? Не мога да си подредя в главата в каква последователност стават нещата - подписваме договора и след това плащам задатъка или как? Някое от тези събития вписва ли се в имотния регистър, та да мога да го проследя?

Благодаря!
barabarabara
Нов потребител

Re: Предварителен договор за покупка на имот на зелено / КЕП

Мнениеот ivanov_p » 31 Мар 2018, 14:46

Трогателно!
ivanov_p
Активен потребител

Мнениеот ivnikolov » 11 Апр 2018, 12:01

Мога само да те посъветвам да се консултираш с адвокат преди да предприемеш такива хазартни неща като закупуване на имот на зелено, защото не един или двама са изгорели, а и занапред ще има такива случаи. Когато си купувах апартамент от строител се консултирах с адвокат в Пловдив и останах много доволен от неговите услуги. Честно казано адвоката тогава ме измъкна от големи приключения. Така де ако си решил да купуваш на зелено ти препоръчвам с 2 ръце адвокат Константин Димитров - много добър юрист в имотните сделки, може да го потърсите на 0883379601 и http://advokatplovdiv.com/. Успех в начинанието!
ivnikolov
Нов потребител

Мнениеот kalahan2008 » 12 Апр 2018, 08:03

ivnikolov написа:Мога само да те посъветвам да се консултираш с адвокат преди да предприемеш такива хазартни неща като закупуване на имот на зелено, защото не един или двама са изгорели, а и занапред ще има такива случаи. Когато си купувах апартамент от строител се консултирах с адвокат в Пловдив и останах много доволен от неговите услуги. Честно казано адвоката тогава ме измъкна от големи приключения. Така де ако си решил да купуваш на зелено ти препоръчвам с 2 ръце адвокат Константин Димитров - много добър юрист в имотните сделки, може да го потърсите на 0883379601 и http://advokatplovdiv.com/. Успех в начинанието!

Хайдее, пак минутка за реклама на същия адвокат от Пловдив...Дали някой от ДК на АК-Пловдив би проявил интерес?
Адвокат: (INFJ)
https://www.16personalities.com/infj-personality
kalahan2008
Активен потребител

Назад към Покупко-продажба