- Дата и час: 26 Ное 2024, 08:38 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Как да разделим апартамент с брат ми при живи родители
|
|
4 мнения
• Страница 1 от 1
Как да разделим апартамент с брат ми при живи родители
Проблемът ми е следния. Майка ми и баща ми са живи и имам брат ,който живее при тях. Имаме два апартамента,този в който живеят и един под наем. Аз живея в апартамент на съпругата ми. В последно време брат ми ги заплашва и натиска да продават апартамента,който е под наем.Като ме заплашва ,че аз няма да взема и стотинка.Как мога да възпрепиятствам това и ако се стигне до продажба да взема половината.
- tierisch
- Нов потребител
Re: Как да разделим апартамент с брат ми при живи родители
tierisch написа:Проблемът ми е следния. Майка ми и баща ми са живи и имам брат ,който живее при тях. Имаме два апартамента (Кои сте "вие" дето ги "имате" тези апартаменти? Ти и брат ти? Родителите ви?),този в който живеят и един под наем. Аз живея в апартамент на съпругата ми. В последно време брат ми ги заплашва и натиска да продават апартамента,който е под наем.(Ако апартаментът даден под наем е на родителите ви, с какво точно ги "заплашва" братът? Те чувстват ли се заплашени? Оплаквали ли са се някъде, вкл. и пред съответни държавни органи?)Като ме заплашва ,че аз няма да взема и стотинка. (На какво правно основание очаквате "да вземете стотинка" срещу имот, който така или иначе не е ваш?)Как мога да възпрепиятствам това и ако се стигне до продажба да взема половината. (Правен път нямате в момента. Може да възпрепятствате това неблагоприятно за вас действие като говорите с родителите си и се разберете да не продават имота, да ви го прехвърлят срещу издръжка и гледане, да ви го продадат, дарят и т.н. Варианти много. Но докато са живи и апартаментът си е техен, могат да правят с имота си каквото намерят за добре, а вие не може да имате претенции, колкото и "неморално" да ви се струва, че ще ви прескочат да вземат предвид мнението Ви за продажбата. Още по-малко пък ви дължат няакви пари.)
Veritatem dies aperit
- borovinka
- Активен потребител
Да,най вероятно е така. Проблемът е не че ще го продават и ще опукат парите, а че аз не влизам в никви сметки за пари.Всичко ще вземе той.Все пак аз имам деца и си мисля за тях,а той няма семейство и никога през живота не е работил и един ден и да получи и това наготово просто ми идва в повече.
- tierisch
- Нов потребител
Вариантът при вас е приживе дарение-делба от родителите ви със запазване на правото на ползване докато са живи.
Естествено ако ако родителите ви се съгласят
Естествено ако ако родителите ви се съгласят
http://inscribe.free.bg/cgi-php/phpbb3/index.php
-
karanedeff - Активен потребител
4 мнения
• Страница 1 от 1
|
|