- Дата и час: 26 Ное 2024, 07:21 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Как да проверя дали даден имот има запор или възбрана
|
|
7 мнения
• Страница 1 от 1
Как да проверя дали даден имот има запор или възбрана
Здравейте. По какъв начин мога да проверя дали върху даден имот, който не е моя собственост, има наложена възбрана или запор?
- novell_hp
- Младши потребител
Re: Как да проверя дали даден имот има запор или възбрана
Проверява се безплатно по интернет - оттам излиза че нещо е мръднало. После трябва да се отиде на място в Имотен регистър - те са по областни градове общо взето. Мръднало ли е нещо в интернет - значи трябва генерална справка. Нотариален акт се вади също така. Дава се пълномощно от адвокат и се вади препис. Сега - не знам - как е по места, но примерно в някои места става.
- ivan_lawyer
- Старши потребител
иване, ако не бъркам не е безплатно. имотният регистър има сайт, там може човек да се регистрира, зарежда си кредити и си прави справки. инак - в агенцията по вписванията.
Moral und Gerechtigkeit haben nichts mit Rechtswissenschaft zu tun.
- bludniq_sin
- Потребител
Аз също чух за възможна проверка по интернет. Мисля да направя точно това - да проверя първо в нета и ако там има нещо мътно, вече да ходя на място. Трябва да търся сайта на имотния регистър, така ли?
- novell_hp
- Младши потребител
Може абсолютно безплатно да се логне (да се впише) в сайта на агенцията.
Излизат едни неясни справки,но все пак е индикация.
Това ми е идеята - - логваш се - за да не ходиш като откачен до агенцията - не че няма да се наложи.
Просто да знаеш какво да питаш.
В София са много важни и такива работи. Аз си изкарвам справките веднага, не знам какво е иначе.
Излизат едни неясни справки,но все пак е индикация.
Това ми е идеята - - логваш се - за да не ходиш като откачен до агенцията - не че няма да се наложи.
Просто да знаеш какво да питаш.
В София са много важни и такива работи. Аз си изкарвам справките веднага, не знам какво е иначе.
- ivan_lawyer
- Старши потребител
А ако аз живея в Кюстендил, а имотът се намира да речем в Пловдив, това означава ли че мога да проверя този имот в тази агенция в Кюстендил, или трябва да ходя до Пловдив?
- novell_hp
- Младши потребител
novell_hp написа:А ако аз живея в Кюстендил, а имотът се намира да речем в Пловдив, това означава ли че мога да проверя този имот в тази агенция в Кюстендил, или трябва да ходя до Пловдив?
Имотният регистър е система от данни за недвижимите имоти на територията на Република България и се състои от партидите на отделните имоти. В него се вписват актовете, с които се признава, прехвърля, изменя или прекратява правото на собственост или друго вещно право върху недвижим имот. В имотния регистър се включват възбраните и ипотеките на НИ.
Регистърът показва състоянието на посочените обстоятелства след последното вписване и дава възможност да се проследят хронологично промените във вписаните обстоятелства, както и вписаните актове.
В Имотния регистър могат да се правят справки за собствеността на имотите, собствениците и вещните права и ограничения върху тях. Справки в регистъра могат да се правят на място в службите по вписвания в страната или чрез Интернет след заплащане на такса, определена в ценоразпис и регистрация на потребителя.
http://www.registryagency.bg/bg/service ... n-registr/
Тоест - справка може да направите във всяка служба в страната за всеки имот на територията на РБ.
- jhoro
- Активен потребител
7 мнения
• Страница 1 от 1
|
|