Здравейте,
Преди години леля ми е дарила зем.земя на майка ми. Сега майка ми иска да се откаже от това дарение и да й го върне. Има издаден нотариален акт за дарение. Какво може да се направи?
- Дата и час: 26 Ное 2024, 07:16 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Не желая това дарение - какво да направя?
|
|
5 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Не желая това дарение - какво да направя?
Ако лелята е съгласна имотът да и бъде дарен обратно - няма проблем. Ако не - може да направите отказ от право на собственост по надлежния ред пред Нотариус.
- burgas_ssg
- Младши потребител
Благодаря за отговора!
Мисля, че дарението, т.е. нот.акт за дарение е от 2006 г. сега просто искаме да се откажем от него - веднага. Достатъчно ли е да отидем само при нотариус, може ли да е без присъствието на леля ми (т.е. дарителя който е бил) и ще бъдат ли възстановени (върнати на леля ми) нивите веднага?
Мисля, че дарението, т.е. нот.акт за дарение е от 2006 г. сега просто искаме да се откажем от него - веднага. Достатъчно ли е да отидем само при нотариус, може ли да е без присъствието на леля ми (т.е. дарителя който е бил) и ще бъдат ли възстановени (върнати на леля ми) нивите веднага?
- ivanova-r
- Нов потребител
Отказ от право на собственост не означава, че имотът ще се върне в собственост на леля Ви. Без нейно съгласие, няма как да и дарите имота обратно, т.к. дарението трябва да бъде прието. Ако се откажете от правото на собственост имотът ще стане безстопанствен.
- burgas_ssg
- Младши потребител
Иванова, Р,
В правото "веднага" е в най-добрия случай 1-2 години, а понякога 10-15. Вие излизате на балкона и казвате на детето да се прибере "веднага" и то се качва след 2-3 часа, а чакате съд да свърши нещо за същото време?!?
Очевидно имате някакви проблеми с лелята или земята, но е добре да ги споделите с адвокат, за да не се окаже, че не сте решили нищо, а само сте платили за същото или утежнено положение.
В правото "веднага" е в най-добрия случай 1-2 години, а понякога 10-15. Вие излизате на балкона и казвате на детето да се прибере "веднага" и то се качва след 2-3 часа, а чакате съд да свърши нещо за същото време?!?
Очевидно имате някакви проблеми с лелята или земята, но е добре да ги споделите с адвокат, за да не се окаже, че не сте решили нищо, а само сте платили за същото или утежнено положение.
- ivanov_p
- Активен потребител
5 мнения
• Страница 1 от 1
|
|