начало

Правна уредба на споразуменията за избор на съд по граждански и търговски дела Правна уредба на споразуменията за избор на съд по граждански и търговски дела

Покупка на жилище без брак

Казуси за недвижими имоти

Покупка на жилище без брак

Мнениеот kostadinpetrov » 16 Юни 2016, 00:36

Здравей те,надявам се съм пуснал темата на точната част от форума.Предстои ми покупка на жилище с жена която е майка на моето дете като нямаме брак и съм признал детето.Тя ще плати 50 % аз другите.Това което искам да знам е ,ако в някой момент се разделим,аз мога ли да продам моята част от имота или да се предложи на търг.Независимо,че детето живее в новия имот и няма 18 години?Прочетох семейния кодекс ,но там е упоменато ,че жилището става семейно само за съпрузи.
kostadinpetrov
Нов потребител

Re: Покупка на жилище без брак

Мнениеот katerinakuch » 16 Юни 2016, 15:49

Вие като съсобственик можете да продадете своята част от недвижимия имот на трето лице само след като представите пред нотариуса писмени доказателства, че сте предложил на другия съсобственик да купи тази част при същите условия и декларирате писмено пред него, че не е приел това предложение.
katerinakuch
Активен потребител

Мнениеот elichkaa » 16 Юни 2016, 16:04

В допълнение , можете да продадете своята част от имота и ако тази част може да се използва самостоятелно. Щом нямате брак , можете да продадете целият имот и да си разпределите равностойно сумата от продажбата.
Ама не мислете за такива неща , радвайте се на любовта си :lol:
elichkaa
Младши потребител

Мнениеот kostadinpetrov » 16 Юни 2016, 16:32

katerinakuch написа:Вие като съсобственик можете да продадете своята част от недвижимия имот на трето лице само след като представите пред нотариуса писмени доказателства, че сте предложил на другия съсобственик да купи тази част при същите условия и декларирате писмено пред него, че не е приел това предложение.

Благодаря за мнението,имам и друг въпрос.Първото е,че трудно ще се намери трето лице да закупи тази част и също така ако тя не иска да го продаде.Може ли да отидем на търг въпреки,че имаме дете което живее в жилището.

elichkaa написа:В допълнение , можете да продадете своята част от имота и ако тази част може да се използва самостоятелно. Щом нямате брак , можете да продадете целият имот и да си разпределите равностойно сумата от продажбата.
Ама не мислете за такива неща , радвайте се на любовта си

Благодаря и за това мнение,отново въпроса е за продажбата на целия имот,дали ако тя не иска има възможност да се стигне до търг и там или аз да надплатя или тя.Не искам да стигам до там,ще стане кофти,но искам да си знам правата както и задълженията.Както може утре може аз да лудна може и жената и тези неща ги говоря с нея и тя да знае какво може и не може. Може ли съдът да забрани продажбата защото има дете в жилището?
kostadinpetrov
Нов потребител

Мнениеот elichkaa » 16 Юни 2016, 16:55

Ако тя не иска да продава за какъв търг говорим, а и това е частна собственост..ако тя не иска да продава, да си Ви плати Вашата част и тя си остава в жилището...? по принцип за каквото и в бъдеще да се съдите , имайте предвид, че съдът решава в полза на ДЕТЕТО!
elichkaa
Младши потребител

Мнениеот kostadinpetrov » 16 Юни 2016, 17:08

elichkaa написа:Ако тя не иска да продава за какъв търг говорим, а и това е частна собственост..ако тя не иска да продава, да си Ви плати Вашата част и тя си остава в жилището...? по принцип за каквото и в бъдеще да се съдите , имайте предвид, че съдът решава в полза на ДЕТЕТО!

Мисля,че те разбрах.Жилището е на двамата ,но всеки разполага със своята част и може да прави каквото иска с нея, но ако някой реши не може да накара другия да го продадат заедно?Да не казвам,че може да ми се забрани продажба на мен защото детето е там което е хубаво за него разбира се. :)
kostadinpetrov
Нов потребител

Мнениеот elichkaa » 16 Юни 2016, 17:19

Всеки си има част от жилището, вие сте съсобственици на имота.Всеки може отделно да си продава частта, но първо трябва да я предложи на другия съсобственик. И каквото и да правите, мислете за детето си първо , всяко дете заслужава да расте в собствен дом, а не да е подхвърляно по кваритири и тнт
elichkaa
Младши потребител

Мнениеот kostadinpetrov » 16 Юни 2016, 17:29

elichkaa написа:Всеки си има част от жилището, вие сте съсобственици на имота.Всеки може отделно да си продава частта, но първо трябва да я предложи на другия съсобственик. И каквото и да правите, мислете за детето си първо , всяко дете заслужава да расте в собствен дом, а не да е подхвърляно по кваритири и тнт

Разбрах те напълно,благодаря ти за отговора.Да не дава господ да се развеждаме.
kostadinpetrov
Нов потребител

Мнениеот elichkaa » 16 Юни 2016, 17:32

Да се развеждате?? Нали не бяхте женени?
Я се оженете , за да улесните процедурата и си направете още едно бебе :lol:
elichkaa
Младши потребител

Мнениеот kostadinpetrov » 16 Юни 2016, 17:36

elichkaa написа:Да се развеждате?? Нали не бяхте женени?
Я се оженете , за да улесните процедурата и си направете още едно бебе :lol:

Объркал съм думата.Ще обмисля съветът ти хахахаххаха.
kostadinpetrov
Нов потребител

Мнениеот ivan_lawyer » 17 Юни 2016, 01:16

Мик Джагър се ожени (не знам за коя поред) на остров Мавриций, където браковете не са по английските закони (британските). Ето ти жив пример. Сграбчи съдбата си - направи си заготовка за право на ползване на идеална част.
Децата са за майките - явно така върви животеца. Но собствеността е на бащите.
ivan_lawyer
Старши потребител

Мнениеот jhoro » 17 Юни 2016, 02:08

ivan_lawyer написа:Децата са за майките - явно така върви животеца. Но собствеността е на бащите.

Зависи
... един пияница, като се прибрал и жена му започнала да го навиква и той за да я ядоса и казал: "Жена, и ако искаш да знаеш, детето не е от теб!"
jhoro
Активен потребител

Назад към Имотни казуси