начало

Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров

Въникване на трудово правоотношение

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Въникване на трудово правоотношение

Мнениеот PETYA_L » 11 Мар 2005, 15:06

Здравейте,
Работя като личен състав и Ви моля да ми помогнете да разреша следния казус:
Изготвих трудов договор за назначаване на лице считано от 08.02.2005г.Същото се яви за инструксаж, запознаване с длъжностна характеристика и подписване на трудов договор на 07.02.2005г. Аз се подписах, че работника постъпва на работа на 08.02.2005г.На 08.02.2005г. личето не се явява на работа и заявява че си е счупило крак.По късно представя болничен лист с посочена причина за неработоспособността битова злополука. Необходимо ли е да се прави анкета относно причината за неработоспособността и в кои случаи се прави такава? Възникнало ли е в случая трудово правоотношение?

Благодаря Ви
PETYA_L

Re: Въникване на трудово правоотношение

Мнениеот гала » 11 Мар 2005, 15:30

Щом е подписан двустранно трудовия договор е възникнало тр. ПО . Не знам каква е тази анкета .
гала

Мнениеот kapitana » 11 Мар 2005, 17:21

ПОИСКАЙТЕ ИНФОРМАЦИЯ ОТ ИНСПЕКЦИЯТА ПО ТРУДА,ДОКОЛКОТО ЗНОМ ИМА НАРЕДБА , В КОЯТО СЕ ПОСОЧВА КАКВО ТОЧНО Е ТРУДОВА ЗЛОПОЛУКА.МИСЛЯ , ЧЕ СЕ ПОСОЧВА И ПО КОЕ ВРЕМЕ НА ДЕНЯ Е СТАНАЛА ЗЛОПОЛУКАТА, АКО НЕ ГРЕША БЕШЕ ПОЛОВИН ЧАС ПРЕДИ НАЧАЛОТО НА РАБОТНИЯ ДЕН И ПОЛОВИН ЧАС СЛЕД КРАЯ НА РАБОТНИЯ ДЕН, НЕ Е ДОСТАТЪЧНО САМО ДА ИМА ТРУДОВ ДОГОВОР.
kapitana
Нов потребител

Мнениеот 789 » 11 Мар 2005, 17:29

по инфото може да се съди, че е налице сключено трудово правоотношение, относно изпълнението в 7 дневен срлок от склячването лицето е длъжно да се яви за да заеме длъжността, в случая е налице болничен лист, който е представило, значи е добросъвестно. Каква анкета? разбирам, че констатацията е битова злополука. връчили ли сте му копие от уведомлението до НОИ?
789

Назад към Трудово право