начало

МВР трябва да доказва, че събира само при „абсолютна необходимост“ ДНК и отпечатъци за полицейска регистрация МВР трябва да доказва, че събира само при „абсолютна необходимост“ ДНК и отпечатъци за полицейска регистрация

Неспазен срок за предоставяне на АКТ 16 от продавач.

Казуси за недвижими имоти

Неспазен срок за предоставяне на АКТ 16 от продавач.

Мнениеот sdshest » 02 Окт 2014, 13:19

Закупих апартамент на акт 15 ново строителство, но продавача не спази 2мес.срок за предоставяне на акт 16 от подписването на предв.договор.01.06.2014 продавача е в неустойка по договора , в който има заложена неустойка 0,015% на ден за заплатените от мен суми, а те са цялата стойност на имота 40000евро към тази дата.От 3,07,2014 живея в апартамента и му правя ремонт за да не плащам наем, понеже до преди това плащах наем 200лв/месец.Сега продавача ми иска 200лв за ток и вода промишлен дето живея в този апартамент.Имам вносни бележки от банката, нотариален акт договор за покупко-продажба и т н.Цялата сума е платена по банков път и сделката е изповядана на пазарната оценка.Съгласно договора, за неспазен срок за предаване на акт 16 изчислявам , че ми дължи 1408лв (за 4 месеца), а той ми иска 200лв за ток.Ако откаже да се разберем аз да не му търся неустойка, но и той пари за ток и вода до акт 16, какво да правя?Да го съдя ли, колко ще ми струва делото, ще го спечеля ли и трябва ли да му плащам разходите за ток и вода до предаването на акт 16?

Благодаря предварително.
sdshest
Нов потребител

Re: Неспазен срок за предоставяне на АКТ 16 от продавач.

Мнениеот Melly » 02 Окт 2014, 19:32

Съдете го. Размерът на неустойката е далеч по-висок от сумата за ток. А и докато трае делото ще набъбва.
Има детайли, които обезателно трябва да съгласувате с колега адвокат. Не са за форумите.
"Понякога седя и си мисля...а понякога просто си седя."
http://vbox7.com/play:68f9c028
Аватар
Melly
Старши потребител

Назад към Имотни казуси