начало

ВКС даде „зелена светлина“ на младшите магистрати да водят дела за законовия размер на заплатите си ВКС даде „зелена светлина“ на младшите магистрати да водят дела за законовия размер на заплатите си

Обжалване на административен акт

Дискусии и казуси в областта на административното право и процес
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Обжалване на административен акт

Мнениеот schnapps » 12 Юни 2014, 16:51

Здравейте,

Днес получих отговор от районен съд Стара Загора който вътрешно не одобрявам и искам да питам дали съм прав или просто разсъжденията ми са грешни за да продължа към административен съд ,и да спирам до тук с ината.

Ситуацията е следната . На улица с широчина около 5м-6м на която спокойно могат да се разминат два автомобила съм спрял до тротоара на посоката на движение с-у гараж стопанисван от собственик - няма знак за забранено паркиране. Собственика вика полиция и те ми съставят фиш който аз не подписвам и след това съответно акт на основание чл.183,ал.3 т1 прел.1 от ЗДвП относно нарушение по чл.98 ал.2,т2 предл.3 от ЗДвП.

Свидетелите (полицаите) бяха 3ма и съответно споменаха ,че улицата е съответно 3м. , 4 м. , и 6 м широка - това не е описано в решението на съдията.Съдията също така на две от местата споменава ,че автомобила е паркиран пред гаража,а на трето с-у гаража. Имам ли основания да обжалвам пред административен съд в предвид горните факти?
Акта е за малка сума - 20 лв. , но въпроса и ситуацията са принципни.Самата ситуация е такава,че собственика на гаража има два автомобила и спира пред ,и зад него от същата страна където бях спрял и аз, и заема всичките парко-места на улицата,като остава място само с-у гаража и всичко това е видимо нарочно.

Благодаря Ви !
schnapps
Нов потребител

Назад към Административно право