начало

ВКС даде „зелена светлина“ на младшите магистрати да водят дела за законовия размер на заплатите си ВКС даде „зелена светлина“ на младшите магистрати да водят дела за законовия размер на заплатите си

Поредната история с книжката ми

Дискусии и казуси в областта на административното право и процес
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Поредната история с книжката ми

Мнениеот chinchilla » 30 Май 2014, 19:06

Поредното недомислие на КАТ.
Оправих си всички постановления ( отмениха ги, заради присъдите най-после ), но днес ми връчиха някаква заповед за лишаване за срок от 6 месеца, заради свършили точки.
Питането ми и молбата ми за съвет е следната - Въпросната заповед е от 30.11.2007 година. Според член 61 от АПК трябва в тридневен срок да бъда уведомен, че тя съществува - никой никога не ме е уведомявал. Освен това последната година и половина, ходих 3 пъти да си правя справки в кат ( да ми вадят разпечатки на постановленията ) и нито един път никой от гишетата 13 и 19 не ме уведоми, че въобще съществува подобна заповед. Отгоре на всичко в КАТ без притеснения ми обясниха, че 2010 година свидетелството ми е изтекло.
В заповедта пише, че съм задължен да си предам СУМПС на съответните органи за срок от 6 месеца.
Първо - Как да предам нещо, което не притежавам

Второ - няма ли давност тая пуста заповед ( 2007 - 2014 са 6 пълни години, че и половина ) . Първо ме мотаха повече от 4 часа по гишетата ( това разбирам ), след това, за да отида на психо тест, трябвало да имам нещо заверено от КАТ, че ми се възтановяват правата ( за пред изпитващия ) . Обясниха ми, че заповедта влизала в сила от датата на получаването. Не ги интересувало, чекнижката ми е изтекла, че не е подновявана и, че отдавна не съм правоспособен, съответно и нямам актове, защото от 2011 вече не карам.

Трето - как аджеба , като ходих и си правих за година и половина ТРИ справки и ми вадиха разпечатки от 13-то гише, никой нито един път не спомена, че трябва да получа нещо....

Понеже явно много ми е проличало в КАТ, въпреки че спазвах добрия тон и възпитание, една от жените на 31-во гише ( където трябвало да ми върнат правата ) ме посъветва да отида отново на 19-то гише и да помоля колежката и, да ми направи втора справка, да не се окажело, че имам и други заповеди, заради които някой ден да съм бил лишен отново... Направиха ми втора справка, друго нямаше при нея...
Как да процедирам - моля за съвет.
В Сряда пускам жалба до САС, чудя се обаче, да пускам ли и до директора на СДВР ( в заповедта пише, че може да се обжалва и на двете места в 14 дневен срок.
snooker, chinchillas, STARGATE & Alfa Romeo
Аватар
chinchilla
Потребител

Re: Поредната история с книжката ми

Мнениеот lakavitsa » 31 Май 2014, 10:25

Това с изтичането на книжката през 2010 г. не е за подминаване. И продължавате да управлявате мпс. Нали по същия начин подминаха срока на регистрация на Стрелеца от Лясковец.
lakavitsa
Потребител

Re: Поредната история с книжката ми

Мнениеот chinchilla » 31 Май 2014, 19:14

lakavitsa написа:Това с изтичането на книжката през 2010 г. не е за подминаване. И продължавате да управлявате мпс. Нали по същия начин подминаха срока на регистрация на Стрелеца от Лясковец.

Както казах, от 2011 не карам.

П.П. казал съм, но не в тази тема, сори. От началото на 2011 не съм сядал зад волана, освен пред нас, когато паля колата само да си спомни, че е кола, а не вила.
snooker, chinchillas, STARGATE & Alfa Romeo
Аватар
chinchilla
Потребител

Назад към Административно право