начало

ВКС даде „зелена светлина“ на младшите магистрати да водят дела за законовия размер на заплатите си ВКС даде „зелена светлина“ на младшите магистрати да водят дела за законовия размер на заплатите си

Правописна грешка или

Дискусии и казуси в областта на административното право и процес
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Правописна грешка или

Мнениеот den_zuk » 04 Яну 2014, 02:59

Здравейте колеги юристи, аз съм икономист и затова просто обичам да си изясня ситуацията преди да се набутам :)
Чета по личен повод ЗАНН, там е работата че стигайки до чл.44 изпаднах в леко недоумение:
Чл. 44 (1) Освен възраженията при съставяне на акта в тридневен срок от подписването му нарушителят може да направи и писмени възражения по него.
(2) Когато във възраженията си нарушителят посочи писмени или веществени доказателства, те трябва да бъдат събрани служебно, доколкото това е възможно.
(3) В двуседмичен срок от подписването на акта той се изпраща на наказващия орган заедно с възраженията, събраните доказателства и другите приложения към преписката.
(4) (Нова - ДВ, бр. 51 от 2007 г.) Когато нарушителят няма постоянен адрес в Република България, съставеният акт се предоставя незабавно на наказващия орган. Към акта се прилагат писмени обяснения или възражения на
водача.

Въпроса ми е какъв е този водач, от къде се появи? Четох 10 члена нагоре и надолу. Дотук се визираше само нарушител, обаче не ставаше въпрос ни за водач, ни за водител...дори не се и споменава че нещо се вози някъде, ставаше дума само за нарушения и нарушители.
Аз ли съм в грешка?
den_zuk
Младши потребител

Re: Правописна грешка или

Мнениеот portokal » 04 Яну 2014, 09:56

Не си ти в грешка, някой друг е. :lol:
И аз за пръв път го виждам това, но интересно, че е още от 2007 г. и не е поправено. А нарушителите без адрес у нас едва ли могат да бъдат само шофьори.
Citrus sinensis от семейство Седефчеви
Аватар
portokal
Старши потребител

Мнениеот neutralen » 04 Яну 2014, 10:09

Алинея 4 на чл.44 от ЗАНН е специална и се отнася действително само за "водачите". Тя е създадена със ЗИДЗДвП.
neutralen
Активен потребител

Мнениеот portokal » 05 Яну 2014, 11:51

Да бяха взели да повъведат текстово читателя в специалността на алинеята ли, де да знам... ;)
Нещо от типа "когато нарушението е извършено при управление на МПС" или друго подобно...
Citrus sinensis от семейство Седефчеви
Аватар
portokal
Старши потребител

Мнениеот Melly » 05 Яну 2014, 13:59

А "водач на 1 конска сила" де го опущихте? :lol:
"Понякога седя и си мисля...а понякога просто си седя."
http://vbox7.com/play:68f9c028
Аватар
Melly
Старши потребител