начало

ВКС даде „зелена светлина“ на младшите магистрати да водят дела за законовия размер на заплатите си ВКС даде „зелена светлина“ на младшите магистрати да водят дела за законовия размер на заплатите си

Малко помощ за изпуснат срок

Дискусии и казуси в областта на административното право и процес
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Малко помощ за изпуснат срок

Мнениеот ivon81 » 18 Дек 2013, 09:59

Здравейте, имам следния казус. Регистрирана фирма през 2010 година с основна дейност посочена в търговския регистър - търговия на едро. Фирмата пропуска 4 месечния срок за регистриране на правилата срещу изпирането на пари в ДАНС. През 2013 година разбира за пропуска от познати и подава тези правила с настояща дата по куриер с обратна разписка с дата на обратната разписка 12.04.2013г. като все още и до днес няма отговор от ДАНС - нито отказ, нито уведомително писмо че са приети от председателя на ДАНС. Въпросите ми са следните
1/ на база чл.34 ал.2 от ЗАНН. Кога се приема откриването на нарушителя, според мен това е датата на обратната разписка, независимо че няма отговор от тях.
2/ кога се счита извършено нарушението - през 2010, когато са изтекли четирите месеца срок за регистрация или през 2013г. когато са подадени правилата.
3/ как е било правилно - правилата да се подадат със стара дата от 2010 г. или както е направено с настояща дата към 2013 година.
И едно уточнение - фирмата през периода 2010 - 2013 година не е извършвала никаква дейност. Но разбрах, че това няма значение, тъй като се гледа датата на регистрация, а не започването на дейност.
Моля Ви за мнение. Предварително благодаря.
ivon81
Нов потребител

Re: Малко помощ за изпуснат срок

Мнениеот ivanov_p » 18 Дек 2013, 11:08

Аз както го разбирам е 5 години от изтичането на четерите месеца за заявление или 6 месеца от писмото ти, но второто не се знае как ще го гледа съда.

Трябва да се видят и промените м чл. 34 ЗАНН от 2012 г. и положението преди това.
ivanov_p
Активен потребител

Назад към Административно право