Здравейте,
Моля за помощта ви при разрешаване на следния казус: живея от 1957 г в държавно жилище и плащам редовно наем. Жилището е неделимо и другата половина от него бе обитавана доскоро от моя съ-наемател, който обаче напусна преди около 2 месеца.
Бих искала да закупя неговата половина и моята - като изцяло закупя жилището.Моля да ме посъветвате къде и как да подам молба и ще имам ли право да го закупя?
Очаквам вашия съвет.
С уважение:
Елена
- Дата и час: 26 Ное 2024, 05:30 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Имам ли право да закупя изцяло неделимо държавно жилище?
|
|
2 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Имам ли право да закупя изцяло неделимо държавно жилище?
Здравейте,
при информацията, която сте предоставили, моля да имате предвид, че продажбата на държавни жилища с данъчна оценка до 10 хил.лв., се извършва от областния управител по местонахождението на имота след провеждането на търг. Ако сте държавен служител или служител по трудово правоотношение в администрацията, както и военнослужещ, може да придобиете без търг жилището, в случай, че е предоставено за управление на съответните ведомства и ако имате най-малко три години стаж в съответната администрация и отговаряте на допълнителни условия, предвидени в правилника за прилагане на закона.
На практика предполагам, че можете да получите конкретна информация, на мястото, където плащате наема.
при информацията, която сте предоставили, моля да имате предвид, че продажбата на държавни жилища с данъчна оценка до 10 хил.лв., се извършва от областния управител по местонахождението на имота след провеждането на търг. Ако сте държавен служител или служител по трудово правоотношение в администрацията, както и военнослужещ, може да придобиете без търг жилището, в случай, че е предоставено за управление на съответните ведомства и ако имате най-малко три години стаж в съответната администрация и отговаряте на допълнителни условия, предвидени в правилника за прилагане на закона.
На практика предполагам, че можете да получите конкретна информация, на мястото, където плащате наема.
- nmitova
- Потребител
2 мнения
• Страница 1 от 1
|
|