начало

Правна уредба на споразуменията за избор на съд по граждански и търговски дела Правна уредба на споразуменията за избор на съд по граждански и търговски дела

Рекетът на управителите на сградите по морето

Казуси за недвижими имоти

Рекетът на управителите на сградите по морето

Мнениеот todorst » 14 Май 2013, 22:49

Стигнаха до абсурд строителите на нови сгради,които щом продадат апартаментите,веднага се назначават да ги управляват.Ето пример-в Слънчев бряг строителния предприемач е назначил дъщеря си да се разпорежда с всичко.По някакъв неизвестен закон за закритите комплекси/нашият не е такъв/ за няколко години е съумяла да прибере около 50000евро,и казва ,че няма закон,по който да я накараме да даде отчет.Последния ужас е,че строителят не е продал земята,и тя каза,че ако много знаем,ще закрие басейна,няма достъп до паркинга и т.н заплахи.Та знае ли някой,когато земята ,върху която е построена сградата,е собственост на строителя,може ли той да забрани достъпа до изградените по проект паркинг и басеин,да не се дава възможност на обитателите да получат каквито и да са сведения за големите пари,които се изразходват от дъщеря му без някакъв видим резултат,без да можем да я сменим и ако поискаме да я сменим,ни заплашват ,че ще ни спрат достъпа до прилежащия терен.И това е съдбата на стотици сгради по Черноморието.
todorst
Потребител

Re: Рекетът на управителите на сградите по морето

Мнениеот julyanvonemona » 17 Май 2013, 07:58

Ако басейна и паркинга са отделни обекти и те заедно със земята не са продадени на обитателите на апартаментите в затворения комплекс, те са си собственост на трето лице - в случая строителя и това трето лице има право да се розпорежда с тези обекти както намери за добре, включително да ограничи достъпа Ви до тях.
Изключение е правото Ви на достъп през тази земя до жилищата Ви.
Аз определям какво е моя работа!
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот todorst » 28 Май 2013, 21:22

Продължение. Така, запазвайки си "земята" те претендират за династично право на управление -като цар и по наследство на престолонаследника и т.н. неизвестно до кое коляно.Може би до революция. . Така е в конкретния случай: бащата продал всички построени от него апартаменти, но без "земята" упълномощава дъщеря си за УПРАВИТЕЛ- до живот. А, кой него го е избрал за управител,че да прехвърля права? И така ИЗНУДВАНЕТО!! "Земята е моя, дворът е мой, басейна в дворА е мой, ако не сключите договор с мен, няма да ви разреша да стъпвате по моята земя- влизайте ПО ВЪЗДУХА!! И "Не дължа никакви отчети, не признавам никакво Общо събрание. Ако не слушате ще ви изключа тока,водата, асансьорите !!.
Ето това е често срещаното, по-точно масово явление по тези построени ваканционни сгради ,с басейн в двора и възможност за паркиране в двора.
Тези хора не четат ЗУЕС и дори не знаят за него. кАК ДА ГИ ОГРАМОТИМ ?
todorst
Потребител

Мнениеот julyanvonemona » 05 Юни 2013, 12:21

todorst написа:..................................
Тези хора не четат ЗУЕС и дори не знаят за него. кАК ДА ГИ ОГРАМОТИМ ?

Вие не четете ЗУЕС и не знаете за него, иначе от самото заглавие на закона щяхте да разберете че собственика на земята не е член на вашата етажна собственост и понеже ме ядосахте, ще Ви кажа нещо лично!
Аз нямам хотел на морето, нито пък басеин, но докато Вие сте си играли на шикалки някой е мислил, събирал е пари, строил е и има напълно право да се разполага със собствеността си по какъвто начин намери за добре. Дори и да приемем че е "прал пари от наркотици" полагал е усилия да остане извън полезрението на наказателната система. Аз уважавам тези негови усилия и считам че на такива като Вас трябва да се ограничава правото на публична изява, защото вредите. Жалко че сме демокрация иначе лично щях да се погрижа за Вас!
А и да Ви попитам когато си купувахте от него апартамент гледахте ли договора който подписвахте, осмислихте ли го или и този труд не си дадохте?
Аз определям какво е моя работа!
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Назад към Имотни казуси