начало

Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров

магистрат-крадец

Дискусии на тема съдебната власт в България

магистрат-крадец

Мнениеот 555 » 02 Юни 2004, 13:18

Какво мислите за следния случай: Наскоро в един град, в Северна България с помощта на специални разузнавателни средства бе спипан съдия-наказателен състав да пребарква свой колега-вземали са се определени суми почти ежедневно. Явно на пребърквания колега му е писнало и с белязани парички спипали пъргавия в ръчичките магистрат. ЕТО ВИ ЕДИН ЧУДЕСЕН ПРИМЕР ЗА ИЗИСКВАНИТЕ ПО ЗСВ ВИСОКИ МОРАЛНИ КАЧЕСТВА. Аз лично съм изключително възмутена , пък и обидена от този факт, а и в известна степен погнусена. Очаквам Вашето становище по темата!
555

Re: магистрат-крадец

Мнениеот ася » 02 Юни 2004, 13:39

Не се учудвамт.к. този занаят(кражбата) се усвоява, от някои хора, още по време на следването. Потърпевша съм на кражба(на дребни вещи - ръкавици, пудриера) извършена от мои колеги и то в самия университет. За какви магистрати , за какво чувство за справедливост, за какъв морал можем да говорим...
ася

Мнениеот ахил » 02 Юни 2004, 13:44

Какво да ти кажа, с теб съм. Сега поне няма проблем този магистрат да си понесе наказателната отговорност!Ако някой се опита да го покрие, не го позволявай!Заради такива магистрати,spiro смята че трябва да вземе правосъдието в свои ръце.
ахил

Мнениеот за Ася от ахил » 02 Юни 2004, 13:47

Ася, не се заяждам, но се казва пострадал, та ти си юрист!
за Ася от ахил

Мнениеот 555 » 02 Юни 2004, 13:53

То от мене не зависи нищо..
555

Мнениеот 00000 » 02 Юни 2004, 15:34

Podobno ne6to ne bqh 4uval!!! Ne moga da povqrvam, 4e 4ak tolkova e zapadnalo polojenieto v darjavata ni....... No vinagi sum kazval, 4e sami sme si vinovni za vsi4ko.

Ima6e edna mnogo to4na pogovorka - "Kakvoto 4ovek sam si napravi i t.n......"
00000

Мнениеот 555 » 02 Юни 2004, 15:57

Всъщност и на мен ми беше трудно да повярвам, но за съжаление е истина-знам го от сигурен източник!
555

Мнениеот dayana » 02 Юни 2004, 16:28

Е, човека може да е болен /клептоман/, щом го е правел системно, а иначе за високия морал, ценности и т. н има още какво да се желае. Тъжно е, че се случват такива неща.
dayana

Мнениеот boba » 02 Юни 2004, 16:43

Трябва да бъде наказан чрез друг вид правосъдие - или с отрязване на ръка или като му закачат табела с надпис "Аз съм крадец-магистрат" и да го вържат в центъра на града - пък който иска да го трепе с камъни... Колкото до клептоманията - нали на всеки от нас за щяло и нещяло ни искат постоянно документ от Психодиспансера, че не се водим на учет!
boba

Мнениеот яstavrev » 02 Юни 2004, 19:56

Това наказание не предвидено в Наказателния кодекс,но в конкретния случай може да се направи изключение.
яstavrev

Мнениеот адв.Йовчев » 02 Юни 2004, 20:32

Случка- на годишно-отчетно събрание,завършекът е в местен ресторант.Обръщаш се към колега и в следващия момент ти няма моб.телефон.Само за портокола - на масата сме новоизбраният шеф на колегията,старият,секретарката,адвокати с претенции и възможности.За какво да продължавам?
адв.Йовчев

Мнениеот садист » 03 Юни 2004, 00:20

Мисля, че не е много да му се отреже главата на магистрата. Нищо че го няма в НК-то. Реално погледнато, човекът само си е крал, но това скапва цялата държава. За това сме бедни и ни се подиграват, за това хора мрат че няма пари за лекарстава, пък и от недохранване и все такива хубави работи ни се случват.
садист

Мнениеот 555 » 03 Юни 2004, 11:03

Да-а-а така си е, но знаете ли за какво най-много ме е яд-ще се потули всичко....и после по живо по здраво ще му се намери някоя скатана/вероятно и добре платена работица някъде/, защото вуйчото/разбирайте владиката/ няма да си остави протежето ей тъй на-само щото взело та позадигнало нещо си....Аз ще следя случая и ако излезе нещо ново-ще се обадя, а то новото ще излезе и може да е под формата на "изписани вежди". Имаше един друг подобен случай-издънка в едно от звената на съд. власт и след месец-два-бам в другото звено....Пък за клептоманията-то съдебната палата да не е нещо като санаториум за хора с психични проблеми-утре, вдругиден току виж и невменяеми почнали да правораздават.....Много ще е гот-тъкмо няма да носят отговорност "когато му дойде времето"-"не са разбирали свойството и значението на извършеното и не са могли да ръководят постъпките си"...................................
555

Мнениеот 00000 » 04 Юни 2004, 13:08

za kakvo govorim izob6to, e gati sme6nata durjava, bez izvinenie
00000

Мнениеот richter » 04 Юни 2004, 13:43

Колеги, не бъдете жестоки.
За случая научих още от самото начало, макар да работя на стотици километри от въпросния град в Северна България.
Дори оскъдните факти, изложени от автора "555", поставят под съмнение вината. Като магистрати получаваме високи възнаграждения и е несериозно да се мисли, че честото отнемане на дребни суми е станало с цел някакво лесно облагодетелстване. За мене момичето просто боледува.
richter
Младши потребител

Мнениеот donna » 04 Юни 2004, 21:50

на тази страница има статия за клептоманията ..............

http://www.insightbg.com/arhiv/broi7/praktika.html
donna
Старши потребител

Мнениеот Imperator » 05 Юни 2004, 21:52

Дайте ги тия под нашта ЮТИЯ. Защо криете името му.
Imperator
Потребител

Мнениеот важна » 05 Юни 2004, 22:05

да не би това да е град Силистра
важна

Мнениеот paola77 » 06 Юни 2004, 22:08

Познахте, колега! А някой от вас има ли представа, че се готвят да представят деянието като дисциплинарно нарушение? Оставям коментара на вас....
paola77

Мнениеот donna » 06 Юни 2004, 22:11

ами добре с какъв край ще е това дисциплинално нарушение да не би да завърши с дисциплинарно уволнение
donna
Старши потребител

Следваща

Назад към Съдебна власт