- Дата и час: 26 Ное 2024, 08:34 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
дарение на имот
|
|
15 мнения
• Страница 1 от 1
дарение на имот
Много Ви моля, нуждая се спешно от Вашата помощ...Бабата и дядото на моя съпруг бяха собственици на първия етаж от къщата и го прехвърлиха чрез дарение на сестрата на съпруга ми, а свекър ми е собственик на втория етаж от къщата и преди 20 години прехвърли своята собственост на съпруга ми също чрез дарение с право на ползване до неговата кончина. Въпросът ми е: може ли сестрата на съпруга ми да оспори дарението след кончината на свекъра ми ? Благодаря предварително .
- mam4eto
- Младши потребител
Re: дарение на имот
doc03 написа:За 12 часа втори път питате за едно и също нещо.
viewtopic.php?f=23&t=52027&p=505092&sid=10a6b5eb277c63651c4790f8f63002eb#p505092
Притеснена сте. 20 години не сте попитала ...
Съжалявам, но ми звучите сякаш лимитът дни на човечеца му се е изчерпал и всеки момент ще се преселва във вечните ловни полета ...
Съжалявам ако е прозвучало по този начин, но свекъра е жив и здрав и дано още дълго да е така.Притеснява ме сестрата на съпругът ми, защото не е добре с нервите и непрекъснато прави скандали на нас и на свекър ми...
- mam4eto
- Младши потребител
Вий май го удряте на базик, но изобщо ни е смешно, защото сестрата на съпругът ми е лежала 2 пъти в психиатрия и са силно притеснени както съпругът ми така и баща му..
- mam4eto
- Младши потребител
Такъв документ няма.В НА бащата и майката на съпруга ми му даряват своите 1/2 части или целия техен имот/те и двамата са собственици на имота / Въпросът по скоро е от страна на майката и бащата на съпруга ми. Искат да знаят дали и евентуално какво може да се направи от тяхна или от страна на съпруга ми, за да не може да оспорва дарението след време дъщеря им.
- mam4eto
- Младши потребител
Благодаря Ви от все сърце за съвета
- mam4eto
- Младши потребител
Сега като се замислям май сте прави, че веднъж дарено не може да се продаде втори път. А дали тогава ще може да се отмени дарението по взаимно съгласие на двете страни, как мислите ?
- mam4eto
- Младши потребител
mam4eto написа:Сега като се замислям май сте прави, че веднъж дарено не може да се продаде втори път. А дали тогава ще може да се отмени дарението по взаимно съгласие на двете страни, как мислите ?
ДА, може.
-
Melly - Старши потребител
Какво ли пък толкова съм казала...
П.П. НО!!! Заставам зад думите си.
А mam4eto да спре да пита тук и да посети колега адвокат - не един, най-малко двама, трима колеги. Че си има тънкости въпросЪт.
П.П. НО!!! Заставам зад думите си.
А mam4eto да спре да пита тук и да посети колега адвокат - не един, най-малко двама, трима колеги. Че си има тънкости въпросЪт.
Стига бе. Не само........ само през съд ( спорили сме по този въпрос отдавна)
-
Поли, наясно съм. В повечето случаи тук говоря пестеливо.
-
Поли, ако се замислиш и за тези случаи НВ Законът е помислил. Така че....
-
mam4eto написа:Сега като се замислям май сте прави, че веднъж дарено не може да се продаде втори път. А дали тогава ще може да се отмени дарението по взаимно съгласие на двете страни, как мислите ?
Да много яко ще се получи после в съда.Дарение , отменяме дарението и после продажба.... Класика в заобикалянето на запазената част.
- REVOLUTION
- Активен потребител
"" да няма други имоти ...""
-----------------------------------
да но сестра му е наследила първия етаж от същата къща ,който е бил на бабата на съпругът ми . С една дума тя притежава имот и то равноправен на този на съпругът ми. В такъв случай има ли право да оспорва запазена част???
-----------------------------------
да но сестра му е наследила първия етаж от същата къща ,който е бил на бабата на съпругът ми . С една дума тя притежава имот и то равноправен на този на съпругът ми. В такъв случай има ли право да оспорва запазена част???
- mam4eto
- Младши потребител
Казвате "да няма други имоти в наследствената маса... ", но тя също е получила с дарение от баба му 1-вия етаж от къщата със абсолютно същата квадратура.
- mam4eto
- Младши потребител
doc03 написа:Как сестрата е наследила, баба си, а баща й - не.
Нещо не разбрах пак.
Баба му има две деца: свекър ми и чичото на мъжа ми.Чичото се отказва и преотстъпва правото си на сестрата на мъжа ми и така и го даряват. След 2 години той умира. Умират и бабата и дядото. А свекър ми дарява съпругът ми с 2-рия етаж.
- mam4eto
- Младши потребител
mam4eto написа:doc03 написа:Как сестрата е наследила, баба си, а баща й - не.
Нещо не разбрах пак.
Баба му има две деца: свекър ми и чичото на мъжа ми.Чичото беше ерген и нямаше деца затова се отказва и преотстъпва правото си на сестрата на мъжа ми и така и го даряват. А свекър ми е бил съгласен с това и не е имал претенции.Всичко се е случило с разбиране между тях. След 2 години чичото той умира. Умират и бабата и дядото. А свекър ми дарява на съпругът ми неговия 2-ри етаж.
- mam4eto
- Младши потребител
15 мнения
• Страница 1 от 1
|
|