- Дата и час: 26 Ное 2024, 07:41 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Съгласуване на проект въпреки съдебно производство?
|
|
8 мнения
• Страница 1 от 1
Съгласуване на проект въпреки съдебно производство?
Здравейте, имам виза и изготвен архитектурен проект за къща , който е готов за внасяне в Общината. Но междувременно ,съсед ме вкара в Административния съд за спор за граница. На новата скицата от АГКК пише че, новия кадастрален план със заповед № РД-18-13/17.01.2012 г. не е влязъл в сила за моя имот. Претенцията на съседа не засяга по никакъв начин отстоянията на новата сграда по ЗУТ. Ако внеса проекта в Общината , имат ли право да ми откажат съгласуване?
- katy_v
- Нов потребител
Re: Съгласуване на проект въпреки съдебно производство?
Община Банкя към настоящият момент е особена по отношение тълкуването на законите. Потърсете адвокат, възможно е да се наложи да обжалвате отказ, въпреки, че предходният кадастрален план си е в сила , както и ПУП-а.
Carthago delenda est.
- emilgrigorov
- Активен потребител
Както Ви съветва emilgrigorov потърсете адвотакт и въпреки всичко внесете си проекта за одобряване в общината.
Последна промяна julyanvonemona на 27 Авг 2012, 21:39, променена общо 1 път
Аз определям какво е моя работа!
-
julyanvonemona - Старши потребител
А, да. И Ви съветвам да внесете проекта без доклад от надзорна фирма. Да си се гледа на съвет в общината.
Carthago delenda est.
- emilgrigorov
- Активен потребител
Благодаря за бързия отговор ! Обжалването на отказ по съдебен ред ли е ? Това дело в момента е в Административен съд, но то може да продължи и 3 години. Това основателна пречка ли е за внасянето на проекта и одобряването му? С цялото ми уважение , според 2 адвоката -ДА и според 1 няма основание за отказ.
Поради тази причина пиша в този форум с надеждата за повече мнения , за което благодаря предварително!
Поради тази причина пиша в този форум с надеждата за повече мнения , за което благодаря предварително!
- katy_v
- Нов потребител
Подробният устройствен план е приложен по отношение на регулацията. Това се установява с предхождащия кадастралната карта кадастрален план. В това отношение няма основание за отказ за одобряване на книжа и/или за отказ за издаване на разрешение за строеж.
Ще Ви трябва адвокат, защото община Банкя е особена. Може и да Ви откажат, възможно е и да Ви издадат Разрешение за строеж. Препоръчвам Ви да се допитате до този адвокат, който е на моето мнение.
Ще Ви трябва адвокат, защото община Банкя е особена. Може и да Ви откажат, възможно е и да Ви издадат Разрешение за строеж. Препоръчвам Ви да се допитате до този адвокат, който е на моето мнение.
Carthago delenda est.
- emilgrigorov
- Активен потребител
Обжалването на отказ по съдебен ред ли е ?
katy_v обжалването да бъде одобрен инвестиционен проект (ИП) е по административен ред. Съгласно чл.216 (1) т.1 ЗУТ тези актове се обжалвят пред н-ка на РДНСК.
Забележка: Напоследък в районите на ДНСК се извършва поредната административна претурбация. София (Банкя) попада в т.н "Югозападен район". Следва да проучите точното им наименование!
Това дело в момента е в Административен съд, но то може да продължи и 3 години. Това основателна пречка ли е за внасянето на проекта и одобряването му?
Движението на производството пред АС, по отношение на регулацията или по отношение КК няма отношение към одобряването на ИП.
Аз определям какво е моя работа!
-
julyanvonemona - Старши потребител
Изключително много ви благодаря за бързите отговори!
- katy_v
- Нов потребител
8 мнения
• Страница 1 от 1
|
|