На моя приетелка ЧСИ провежда последен търг на ипотикиран имот. След това банката ще влезе във владение. Тя ме моли да изтегля заем да се явя на търга да купя имота и в последствия тя да изплаща заема и ползва имота. След продажбата на търг банката няма да покрие цялото си задължение по заема т.е. моята приятелка остава длъжник.
Имам планове аз да тегля заем след период от време.
Искам да задам следните въпроси:
Възможно ли е след време аз да и продам отново имота със заема и ипотеката?
Какви други рискове крие такъв вид "услуга" за мен.
- Дата и час: 21 Ное 2024, 23:33 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Приятелството е приятелство, но сиренето с пари
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
4 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Приятелството е приятелство, но сиренето с пари
Не знам какви приятели имате, но няма приятел на този свят, за когото да направя това, което ви молят.
Времената са такива, че не предполагат с лека ръка да се предприема, каквото и да е свързано с банки.
Ще теглите заем, ще го купите на публичната продан ( ставате собственик), ще ипотекирате вие имота ( ставате длъжник на банката), но тя ще плаща ипотечните ви вноски и ще живее в него. Къде видяхте ползата от цялата тази гимнастика, освен да запазите приятелството си? Имате имот, който не ви носи граждански плодове( наем), не може да ползвате, но освен собственик сте и длъжник с вноски, заради него. Ако тя спре да плаща, банката ще търси вас( работа с нея няма за вашия кредит), от друга страна сте я пуснала да ползва жилището и когато дойде време да го освободи- настават проблеми, твърде често свързани със съдебни дела. През цялото време обаче задължението ви към банката си стои и трябва да го изпълнявате. Останалото е само за цвят.
Един ден, дано не се окажа права, да не се видите само с дългове, дела, но без приятел.
Възможно е, но имате няколко неизвестни- тя дали ще иска да го купи с това бреме, особено след като има висящ дълг към банка, дали ще разполага със средства ( ако ги имаше, или в обозримо бъдеще се очакват- да си бе разсрочила сегашния кредит, не да се стига до публична продан), и дали продажната цена, която ще ви предложи ще покрие вашите задължения.
Направо е съмнителна тази бъдеща сделка.
Времената са такива, че не предполагат с лека ръка да се предприема, каквото и да е свързано с банки.
Ще теглите заем, ще го купите на публичната продан ( ставате собственик), ще ипотекирате вие имота ( ставате длъжник на банката), но тя ще плаща ипотечните ви вноски и ще живее в него. Къде видяхте ползата от цялата тази гимнастика, освен да запазите приятелството си? Имате имот, който не ви носи граждански плодове( наем), не може да ползвате, но освен собственик сте и длъжник с вноски, заради него. Ако тя спре да плаща, банката ще търси вас( работа с нея няма за вашия кредит), от друга страна сте я пуснала да ползва жилището и когато дойде време да го освободи- настават проблеми, твърде често свързани със съдебни дела. През цялото време обаче задължението ви към банката си стои и трябва да го изпълнявате. Останалото е само за цвят.
Един ден, дано не се окажа права, да не се видите само с дългове, дела, но без приятел.
Възможно ли е след време аз да и продам отново имота със заема и ипотеката?
Възможно е, но имате няколко неизвестни- тя дали ще иска да го купи с това бреме, особено след като има висящ дълг към банка, дали ще разполага със средства ( ако ги имаше, или в обозримо бъдеще се очакват- да си бе разсрочила сегашния кредит, не да се стига до публична продан), и дали продажната цена, която ще ви предложи ще покрие вашите задължения.
Направо е съмнителна тази бъдеща сделка.
- Гост.
- Старши потребител
Доводите, които си написала и на мен ми минаха "през главата", но не така добре подредени. Други неини познати са готови на тази "услуга", но банките не искат да им отпуснат заем поради липса на доказани доходи. Чувала съм в "пространството", че така се процедира при продажба на ипотикирани жилища. Длъжника продължава да го ползва чрез покупка от свои близки.
- svetla70
- Нов потребител
Моля да бъда извинен за намесата, но много ми харесва заглавието на темата.
Аз определям какво е моя работа!
-
julyanvonemona - Старши потребител
4 мнения
• Страница 1 от 1
|
|