начало

„Бял заек“ атакувал ВАС след човешка грешка „Бял заек“ атакувал ВАС след човешка грешка

ЕООД в ООД

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

ЕООД в ООД

Мнениеот любопитен » 18 Мар 2004, 14:25

Аз съм собственик на ЕООД.Но искам сега да направя най-добрия си приятел съдружник, като двамата да имаме 50 на 50 %.Може ли да се преобразува в ООД? И какво следва да направя.
Мерси на отзовалите се.
любопитен

Re: ЕООД в ООД

Мнениеот vas » 18 Мар 2004, 16:07

Може! С продажба на дялове - в случая 50%, приемане на съдружник и тъй като си едноличен собственик ти решаваш
vas

Мнениеот любопитен » 18 Мар 2004, 16:42

много благодаря, изглежда доста просто.
любопитен

Мнениеот VIV 2 » 18 Мар 2004, 17:01

:)))))) Да, много просто изглежда , ама я пробвай да го направиш- тогава ще разбереш че е сложничко, а и паритетното ООд крие големи рискове !

ВИВ
VIV 2

Мнениеот vas » 18 Мар 2004, 17:12

Все пак Вие се интересувахте дали може и аз Ви отговорих, че може а дали е лесно- ако го правите сам определено няма да Ви е толкова лесно.
vas

Мнениеот geo_19 » 20 Мар 2004, 09:22

Ако има начин продължете си като ЕООД. Орташките работи не са хубави и може да съжалявате впоследствие. А пък вашия приятел може да го привлечете и по друг начин във фирмените дела, без да е необходимо да става съсобственик.
geo_19
Младши потребител

Назад към Търговско право