- Дата и час: 29 Ное 2024, 20:53 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Покупка на жилище със статут - склад
|
|
9 мнения
• Страница 1 от 1
Покупка на жилище със статут - склад
Здравейте интересува ме закупуването на жилище обаче статута му е склад сградата има акт 16 отделни индификатори и така нататък . Възможно ли е да възникват някакви проблеми и какви са рисковете ... Може ли да се живее споокойно в такъв апартамент . Благодаря ви
- judisto
- Нов потребител
Re: Покупка на жилище със статут - склад
Няма да може да се регистрирате, че живеете на този адрес, защото в склад не може да се живее. Ако решите да променяте предназначението, ще трябва да сте сигурни, че може да се промени, откъм изискванията за кинт. Данъка на склад е по-висок, освен, ако не декларирате, че се ползва за живеене.
- komidvenska
- Младши потребител
А ще има ли проблем да живея без да му сменям статута смисъл може ли да ме изгонят
- judisto
- Нов потребител
На кой етаж е, и над него има ли още ?
Carthago delenda est.
- emilgrigorov
- Активен потребител
Последен етаж е иначе
- judisto
- Нов потребител
Едва ли ще можете да му смените статута. Няма да излезе Кинт-а и паркоместата. Това, че има отделен идентифкатор, може да се окаже грешка. Смисълът на тези обекти е, че са тавани. Сега се очаква да отменят привилегиите им относно Кинт и ПМ. Хубаво би било да имате все пак някакъв самостоятелен обект с идентификатор в сградата, дори гараж.
Относно ползването като жилище, наскоро имаше акция на общините и данъчните (около историите с хеликоптерните снимки), но предимно към обекти, собственост на фирми. Та, не знам какво да Ви кажа, дали в някой момент няма да влезете в приключение. Може и нищо да не стане, риск
Относно ползването като жилище, наскоро имаше акция на общините и данъчните (около историите с хеликоптерните снимки), но предимно към обекти, собственост на фирми. Та, не знам какво да Ви кажа, дали в някой момент няма да влезете в приключение. Може и нищо да не стане, риск
Carthago delenda est.
- emilgrigorov
- Активен потребител
judisto написа:А ще има ли проблем да живея без да му сменям статута смисъл може ли да ме изгонят
Няма да има проблем, може дори да подадете декларация в дан.служба, че се ползва за живеене, ако по статут се води склад като самостоятелен обект /какъвто предполагам, че е/, а не прилежащата площ към определен имот. В последно време, инвеститорите прибягнаха към одобряването на имоти като складове, а след А16 с преработка и малко повече контакти и доказване на кинт и ПМ арх. проект и становища по всички части се променя статута.
- komidvenska
- Младши потребител
komidvenska написа:judisto написа:А ще има ли проблем да живея без да му сменям статута смисъл може ли да ме изгонят
Няма да има проблем, може дори да подадете декларация в дан.служба, че се ползва за живеене, ако по статут се води склад като самостоятелен обект /какъвто предполагам, че е/, а не прилежащата площ към определен имот. В последно време, инвеститорите прибягнаха към одобряването на имоти като складове, а след А16 с преработка и малко повече контакти и доказване на кинт и ПМ арх. проект и становища по всички части се променя статута.
Не вниквате в проблема. Не случайно наблегнах на възможността от грешка (не твърдя , че е умишлена) в нанасянето в кадастъра. Това не са самостоятелни обекти по смисълът им.
Carthago delenda est.
- emilgrigorov
- Активен потребител
Явно че става въпрос за София защото иначе проблем с паркоместата няма, но и за провинцията ще има ако в сила влезат внесеният в Народното събрание проикт за изменение на ЗУТ.
Аз определям какво е моя работа!
-
julyanvonemona - Старши потребител
9 мнения
• Страница 1 от 1
|
|