Имам следният казус за вас!!!
Оградил съм си едно място от сума ти време. И сега искам да си придобия нотариален акт за собственост. Какъв е редът за това и могат ли от да ми откажат да ми издадат такъв ? И кой трябва да ми го издаде. Както и какви документи трябва да се представят и къде? Ако въпросът се решава по съдебен ред срещу кого трябва да заведа иска?
- Дата и час: 26 Ное 2024, 05:36 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Узаконяване на земя!!!
|
|
14 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Узаконяване на земя!!!
Първо кажете ни от колко време владеете мястото -става въпрос от колко години ?
- donna
- Старши потребител
Навигатор, за да си "узакониш" земята, трябва първо да отговориш на въпроса на колежката преди мене, отколко време я владееш. Пък за документите и делото, ще трябва да отидеш при адвокат - аз също съм такъв, но НЕ СИ правя реклама и БЕЗВЪЗМЕЗДНО няма да отговарям с подробности. Ако все пак желаеш аз да ти реша казуса - 0889 644 763
- bgjurist
- Потребител
Вие господине сти уградили това място, но не пишете от колко време го владеете, по какъв начин е придобито и на какво основание сте го уградили, т.е. имате ли разрешение/ строително/ за изграждане на оградата
- S-D-P
Ami ZDRASTI !
Miastoto sam go ogradil ot okolo 5 god. Slojil sam samo mreja i si go polivam ot vreme na vreme, t.e. si gledam 5 kola s domati-uslovno de. Niamam predstava dali tova miasto e obstinska ili chastna sobstvenost. -prosto si go zagradih. Imam li shans da si go uzakonia? Mersi predvaritelno! :-)
Miastoto sam go ogradil ot okolo 5 god. Slojil sam samo mreja i si go polivam ot vreme na vreme, t.e. si gledam 5 kola s domati-uslovno de. Niamam predstava dali tova miasto e obstinska ili chastna sobstvenost. -prosto si go zagradih. Imam li shans da si go uzakonia? Mersi predvaritelno! :-)
- Navigator
трябва да го владееш непрекъснато 10 г. като недобросъвестен вледелец и това място не трябва да бъде държавна или общинска собственост тъй като тя не не се придобива по давност
- donna2
- Потребител
Ако е държавна или общинска земя, ще може да го придобие през 2007г., тъй като давността за тези земи тече от 1997г. и винаги е 10г.
- pokahontas
- Младши потребител
става въпрос за земи публична ДС или ОС ,също така земите от държавният поземлен фонд-чл.24 ал.7от ЗСПЗЗ
- donna
- Старши потребител
ако земята е частна или частна общинска собственост можете да я придобиете с 10 годишна давност
- делян
Здравейте!
Имам следният казус: През 1979г. с баща ми заградихме едно място покрай едно дере, около 500кв.м. За това място нямаме никакъв документ. От 1985г. до 1989г.през пролетта минаваше горският и ни събираше някаква такса от 2-3лв. след 1989г никой не се появи. Ние продължихме да обработваме това място до ден днешен/02,2012г/. Тези такси, които сме платили, за тях не пазим квитанциите. До този момент не се е появил никакъв собственик да си иска имота. Въпросът ми е следният- Мога ли по някакъв начин да узаконя тези 500кв.м земя и ако да, то какъв е този начин? Благодаря Ви предварително.
Имам следният казус: През 1979г. с баща ми заградихме едно място покрай едно дере, около 500кв.м. За това място нямаме никакъв документ. От 1985г. до 1989г.през пролетта минаваше горският и ни събираше някаква такса от 2-3лв. след 1989г никой не се появи. Ние продължихме да обработваме това място до ден днешен/02,2012г/. Тези такси, които сме платили, за тях не пазим квитанциите. До този момент не се е появил никакъв собственик да си иска имота. Въпросът ми е следният- Мога ли по някакъв начин да узаконя тези 500кв.м земя и ако да, то какъв е този начин? Благодаря Ви предварително.
- niko_vn
- Нов потребител
niko_vn написа:Здравейте!
Никакъв.
- Гост.
- Старши потребител
Имам следният казус: Преди много години майката на дядо ми е имала голям имот, който е мислила да завещае на него, в последствие едно от децата и остава без земя за изгражане на собствено жилище.
И тя решава да раздели имота на две - долу горе еднакви половини. Сестрата на дядо ми и нейният съпруг си построяват дом и понеже го изграждат по висок от това което са планували и нашето дворно място е засенчено, решават че ще ни дадат около 24 м2, тоест мястото което по това време е можело да си изградят гараж. Така са се разбрали и децата им, че няма да си търсят това място(моят баща и чичо ми). Това място се изполва повече от 50 години, но нямаме черно на бяло документ че е наше. И понеже сега отношенията ни малко са обтегнати се притеснявам, че ще си поискат отново мястото. Има ли начин мястото да се узакони без да се налага да водим разговори с тях? И какъв е ако има ? Благодаря Ви!
И тя решава да раздели имота на две - долу горе еднакви половини. Сестрата на дядо ми и нейният съпруг си построяват дом и понеже го изграждат по висок от това което са планували и нашето дворно място е засенчено, решават че ще ни дадат около 24 м2, тоест мястото което по това време е можело да си изградят гараж. Така са се разбрали и децата им, че няма да си търсят това място(моят баща и чичо ми). Това място се изполва повече от 50 години, но нямаме черно на бяло документ че е наше. И понеже сега отношенията ни малко са обтегнати се притеснявам, че ще си поискат отново мястото. Има ли начин мястото да се узакони без да се налага да водим разговори с тях? И какъв е ако има ? Благодаря Ви!
- meputo
- Нов потребител
Трябва да се разлисти техническата документация, все пак това не е кило` сирене от магазина, но да- рано или късно, по лесния, или не, начин ще ви признаят за собственик на процесните 24кв.м., ако фактите са коректни и през всичките тези години да сте направили нужното...
Свържете се с адвокат, който ще ви преведе през дебрите на придобивната давност.
Свържете се с адвокат, който ще ви преведе през дебрите на придобивната давност.
"Човек е дълго изречение, написано с много любов и вдъхновение, ала пълно с правописни грешки.”
- bird_of_paradise
- Активен потребител
Много Ви благодаря за бързият отговор!
- meputo
- Нов потребител
14 мнения
• Страница 1 от 1
|
|