Здравейте .
Имам сключен договор за наем от 13. 11 2003 г, който е абсолютно неизгоден за мен
Става въпрос че когато го подписвах отношенията с наемателката ни бяха много близки Аз бях прятелка (в последсвие снаха за около 2 години и половина)на синът на наемателката И поради тази причина слючих договор за 5 години при условия на вазмездно ползване без наем И такъв не съм и получавала за тези 5 години Миналата година около дата 28 .10.2008 изпратих писменно предизвестие за освобождаване на апартамента, но за съжаление без обратна разписка И след като не полуичх отговор, изпратих упалномощено от мен лице ( аз не живея в България)
Да отиде до апартамента и да им занесе копие от предизвестието както и да ги предупреди устно Да, обаче се оказа че те категорично отказват да се изнесат ,защото има точка в договора в която е записано че договора се подновява автоматично при сщите уловия ,ако аз не пожелая да го прекратя след истичане на срока .Да аз се опитах ,включително направих и нотариална покана със записан в нея срок за напускане Заведох дело на правно основание чл.233 ал1от ЗЗД и бързо производство чл.310 т . 2 от ГКП Но за сажеление съдът охварли иска ми като се позовава на това че не се доказва дали предизвестието ми е получено Кажете ми какв е начина да махна тази жена от собственоста ми По договор тя си е абсолютно изрядна плаща си всички текущи разходи ,но не плаща наем И моето желание е тя да освободи жилището а не да плаща наем
- Дата и час: 29 Ное 2024, 22:42 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Как да прекратя или анулирам договор за наем
|
|
7 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Как да прекратя или анулирам договор за наем
Щом наемателя не си плаща уговорения в договора наем имате право да развалите договора и да искате да освободят апартамента.След като нищо не са плащали , нямат разписки с който да го докажат , вероятността да проведете с успех иска си са много големи.Можете да съедините с горния иск и иска за заплащане на дължимия Ви наем за 3 години назад(грубо казано).Ангажирайте си адвокат , който да заведе иска и да Ви представлява в съдебното дело и действайте.Успех!
- REVOLUTION
- Активен потребител
ellie33 написа:Здравейте .
Имам сключен договор за наем от 13. 11 2003 г, който е абсолютно неизгоден за мен
Става въпрос че когато го подписвах отношенията с наемателката ни бяха много близки Аз бях прятелка (в последсвие снаха за около 2 години и половина)на синът на наемателката И поради тази причина слючих договор за 5 години при условия на вазмездно ползване без наем И такъв не съм и получавала за тези 5 години Миналата година около дата 28 .10.2008 изпратих писменно предизвестие за освобождаване на апартамента, но за съжаление без обратна разписка И след като не полуичх отговор, изпратих упалномощено от мен лице ( аз не живея в България)
Да отиде до апартамента и да им занесе копие от предизвестието както и да ги предупреди устно Да, обаче се оказа че те категорично отказват да се изнесат ,защото има точка в договора в която е записано че договора се подновява автоматично при сщите уловия ,ако аз не пожелая да го прекратя след истичане на срока .Да аз се опитах ,включително направих и нотариална покана със записан в нея срок за напускане Заведох дело на правно основание чл.233 ал1от ЗЗД и бързо производство чл.310 т . 2 от ГКП Но за сажеление съдът охварли иска ми като се позовава на това че не се доказва дали предизвестието ми е получено Кажете ми какв е начина да махна тази жена от собственоста ми По договор тя си е абсолютно изрядна плаща си всички текущи разходи ,но не плаща наем И моето желание е тя да освободи жилището а не да плаща наем
как така възмездно ползване без наем? Революшън е прав за процедурата,но възмездно ползване без наем!
- usra_ovcova
- Потребител
Това е проблема защото в т.1 от договора " Наемодателя предоставяна Наемателите за временно и възмездно ползване апартамент.......................,като помещенията се ползват за живеене , а наемателите се задължават да заплащат уговорената между страните цена"
Но цена в договора не е спомената и аз никога не сам взимала пари Но тази глупава точка от договора довежда съдията до извода че аз Може и да сам взимала
Но цена в договора не е спомената и аз никога не сам взимала пари Но тази глупава точка от договора довежда съдията до извода че аз Може и да сам взимала
- ellie33
- Младши потребител
Уважаема госпожо,
Докато не се запознаем със съответните документи, които притежавате, както и със съдебното решение - трудно може да Ви се предостави категоричен отговор.
Докато не се запознаем със съответните документи, които притежавате, както и със съдебното решение - трудно може да Ви се предостави категоричен отговор.
- v7777
- Младши потребител
ellie33 не сте си включили опцията да получавате лични съобщения и затова не мога да Ви отговоря.Оправете си настройките и ми пишете и ще Ви отговоря.
- REVOLUTION
- Активен потребител
Според мен има шансове за успех едно такова дело, щом има писмен договор, има и изпратена нотариална покана за освобождаване на жилището. Ако не е записана цена, е трудно да се установи каква сума за наем е била дължима, но в крайна сметка е важно, какъв резултат се цели от Вас с иницииране на делото, доколкото разбрах проблемът не е в дължимия наем, а в напускане на жилището, прекратяване на договора.
- nk7702n
- Старши потребител
7 мнения
• Страница 1 от 1
|
|