начало

Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ

Строеж в съсобственост с Община и друг човек

Казуси за недвижими имоти

Строеж в съсобственост с Община и друг човек

Мнениеот dimitar7 » 03 Май 2011, 22:31

Здравейте,
в общински имот е учредено право на собственост на мен и на друго лице /ИВАН/ - за по 80 кв.м.на един етаж в парцел от 1000кв.м. Строежите са извършени, преди доста години. Впоследствие парцела се разделя на два по 500 кв.м. и всеки от нас има право на строеж и върху двата, в равни квоти.
Наскоро ИВАН изкупи частта от земята, която му се полага. И стана съсобственик с общината.Аз не мога да изкупя дела на общината, скъп е.
Интересува ме:
- може ли ИВАН да ми продаде своята къща от 80 кв.м. и аз да притежавам вече право на строеж от 160 кв.м;
- след това да разрушим всичко построено /мноооого е старо/ и да получим разрешение за строеж - аз за 160кв.м, съответно 320 РЗП /два етажа/ и същото ИВАН.
Той ще притежава ли право на строеж, след като вече ми е продал къщата си, но пък е съсобственик на земята с общината - съсобственик в равни части и върху двата парцела ?
Целта ни е - да може да се строи.
А понеже само НА КАЛКАН може /дълъг и тесен имот/, то трябва двете къщи да са огледални. Аз обаче имам само 80 кв.м. и не мога 160.Нямам пари да купя от общината имота - скъпа оценка.Така спирам и ИВАН.
Благодаря ви
dimitar7
Нов потребител

Re: Строеж в съсобственост с Община и друг човек

Мнениеот vili » 03 Май 2011, 22:48

Въпросът е зададен некоректно, поради което и няма как да Ви се отговори. Снабдете се с актуални скици и с документите, които имате си направете консултация при адвокат.
vili
Потребител

Назад към Имотни казуси