Здравейте ,
Баща ми иска да ми прехвърли вилно място , на което има къща, която е в процес на узаконяване/ акт за узаконяване/.Първият проблем с който се сблъскахме е следният: Площа на имота е 1125кв.м.По параграф 4 имаме нотариален акт за 600 кв.м от 1993г.През 2000г имаме заверена скица от общината за 1125 кв.м.След поредна молба да заплатим целия имот от 1125 кв.м получихме през 2010г одобрение от общината за 979 кв.м.
Въпросите ми са следните:
- има ли някаква надежда да придобием цялата площ?
- и ако сега се прехвърли имота на мое име с наториалния акт за 600 кв.м /преди да сме заплатили оставащите 379 кв.м / ще трябва ли да да чакаме отново около 5 години общината да одобри оставащите кв.м , тъй като всичките решения до сега, вкл. и одобрените 379 кв.м са на името на баща ми?
-ако се направи дарение с право на ползване от баща ми остава ли в сила одобрението от общината?
Предварително благодаря.
- Дата и час: 29 Ное 2024, 22:26 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Прехвърляне на имот
|
|
6 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Прехвърляне на имот
Ако живеете на това място повече от 10 години и го ползвате, опитайте да го придобиете по давностно владеене - с трима свидетели, които да докажат това пред нотариус. Ще се направи проверка по служебен път дали това място е общинско или общината няма претенции, дали е държавно или държавата няма претенции и ако всичко е ОК, нотариусът ще ви издаде нот.акт по давност.
И по добре е да стане преди да Ви направят дарението,ако баща Ви е титуляр на имота и може да се докаже,че той е живял там, ползвал го е в продължение на повече от 10 години.
Говорете с нотариус.
И по добре е да стане преди да Ви направят дарението,ако баща Ви е титуляр на имота и може да се докаже,че той е живял там, ползвал го е в продължение на повече от 10 години.
Говорете с нотариус.
Последна промяна rozablue на 02 Май 2011, 20:34, променена общо 1 път
- rozablue
- Потребител
Една дума- мораториум!
Няма да може да се снабдите с КНА, така щото от общината няма да ви дадат заверка в молбата.
Всъщност, след елементарна сметка нещо в площта не е така, както сочите. След
С книжата при адвокат( не само за това, а и за да направи нужните справки, така щото ОУИ са хит и да не се окаже, че сте закупил от несобственик).
Няма да може да се снабдите с КНА, така щото от общината няма да ви дадат заверка в молбата.
Всъщност, след елементарна сметка нещо в площта не е така, както сочите. След
поредна молба да заплатим целия имот от 1125 кв.м получихме през 2010г одобрение от общината за 979 кв.м.
С книжата при адвокат( не само за това, а и за да направи нужните справки, така щото ОУИ са хит и да не се окаже, че сте закупил от несобственик).
- Гост.
- Старши потребител
Поли Г го е загатнала, а аз ще го дозагатна :
А сигурни ли сте , че общината е продавача ви ?
Ако имота не е общински ???
Решение: При специалист =адвокат или нотариус !!!
А сигурни ли сте , че общината е продавача ви ?
Ако имота не е общински ???
Решение: При специалист =адвокат или нотариус !!!
Тук строгостта на законите се компенсира с тяхното неизпълнение
- valentor
- Младши потребител
Ключа от бараката е в това, че ако не общината или държавата , а трето лице е собственик, тогава придобиването по давност е приложимо.
- dimist
- Потребител
Моят съвет е да се обърнете към адвокат, а не нотариус. Необходимо е да се провери по действащия план каква е площта на Вашия поземлен имот. Разликата следва да я платите по оценка, направена от съответната община, след което баща Ви да се снабди с констативен нотариален акт. Едва тогава е уместно да се извършва разпоредителна сделка. На този етап, той може да Ви прехвърли идеалните части, които притежава, но не и целия имот. Придобиването на имота чрез давностно владение е изключено по ред причини, които колегите са коментирали и към които се присъединявам.
- vili
- Потребител
6 мнения
• Страница 1 от 1
|
|