начало

Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ

Наследствен имот

Казуси за недвижими имоти

Наследствен имот

Мнениеот kjosev » 26 Апр 2011, 20:39

Здравейте,
Интересувам се, какъв е реда за прехвърлянето на наследствен имот ( земеделска земя ), лицето собственик на имота е починало, аз имам удостоверение за наследници с което съм взел скиците от поземлената комисия ( защото те не бяха взимани от лицето собственик, които е починал както вече писах.). за земята няма нотариален акт има само решение на поземлената комисия и скици. Попитах в поземлената комисия как мога да ги прехвърля на мое име там на бързо ми казаха, че трябва да платя данъчна оценка в общината и след това при нотариус.
Тоест, интересувам се какво е необходимо да направя за да прехвърля имота на мое име.
Благодаря предварително за евентуални изчерпателни отговори.
kjosev
Младши потребител

Re: Наследствен имот

Мнениеот rozablue » 27 Апр 2011, 07:06

От съобщението Ви не става ясно дали Вие сте действителен наследник.Името Ви фигурира ли в удостоверението за наследници? Има ли други наследници
rozablue
Потребител

Мнениеот kjosev » 28 Апр 2011, 13:14

Наследници сме аз, маиками и сестрами, с удостоверение за наследници в което фигорираме и тримата, вземхме скиците от поземлена комисия, които бяха изготвени, но не бяха взети от починалото лице собственик. Между нас наследниците няма никакво разногласиепросто се интересуваме какъв е реда за да прехвърлим имота на наше име и дори, за да не се затрудняваме излишно, мисля че може да се прегвърли имота като собственост и на тримата. Надявам се, че съм обяснил правилно ситуацията и ще ви бъда благодарен ако получа съвет относно какви стъпки трябва да предприема, за да прехвъря имота. Пък и ще си спестя питането от врата на врта в общината и съответно добитване до адвокат. Предполагам, че след като платя даначна оценка ако е необходимо за този казус в общината ще трябва заедно всички наследници да посетим нотариус.
Благодаря ви предварително!
kjosev
Младши потребител

Мнениеот boiko_62 » 28 Апр 2011, 13:31

вземате скиците, решението и данъчната оценка и всички от удостоверението за наследници при нотариус
boiko_62
Потребител

Мнениеот iviisi » 08 Май 2011, 20:49

Аз имам същият казус с един имот - земеделска земя. Имам въпрос - задължително ли е да се прехвърля имота, не може ли така да си стои и ако е задължително, има ли срок както при другите неща - 6 месеца! Благодаря на всички, които ми отговорят!
iviisi
Нов потребител

Мнениеот Гост. » 08 Май 2011, 21:46

Не е необходимо. Дори не е нужно да заявите това обстоятелство в МДТ( все още).
Легитимирате се с Решението на ОС "З"( вярвам е вписано в АВ-СВ) и удостоверение за наследници.
Гост.
Старши потребител

Назад към Имотни казуси