- Дата и час: 29 Ное 2024, 22:34 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Договор за наем
|
|
8 мнения
• Страница 1 от 1
Договор за наем
Здравейте! Чрез голяма посредническа фирма имам наематели. Подписала съм договор, изготвен от тази фирма. Това, което ме притеснява, е че връчих копие от нотариален акт ( да се види и послужи за доказателство за собственост), а те от своя страна са записали в договора, в три екземпляра, номера на нотариалния акт, том, рег. номер, дело и година. Имам ли основание за притеснение и ако има, какво трябва да се предприеме, като действие?
- antoaneta79
- Нов потребител
Re: Договор за наем
Имате основание за сериозни притеснения! Представете си, че тези данни попаднат у някой недобросъвестен! Знаете ли какво може да направи с тях?
- inspectora
- Активен потребител
Инспекторе, Имотният регистър е публичен, така, че всеки, който иска може да си направи копие от този Нот.акт.
Не притеснявай излишно хората - само с данните на нотариалния акт не може да се извърши имотна измама.
Можело е в договора за наем да не се описват номерата на нот.акт, но определено само с тях нищо не може да се направи.
Към Антоанета: проверявайте си партидата в Имотния регистър от време на време - да не би да има разпореждания с имота Ви, а също проверявайте какво е писано в кадастъра. Ако откриете нова информация, която Ви смущава или не знаете какво означава - незабавно се консултирайте с адвокат. Ако сте оставили пълномощно на човек, на когото не знаете дали можете да имате доверие - оттеглете го.
Не притеснявай излишно хората - само с данните на нотариалния акт не може да се извърши имотна измама.
Можело е в договора за наем да не се описват номерата на нот.акт, но определено само с тях нищо не може да се направи.
Към Антоанета: проверявайте си партидата в Имотния регистър от време на време - да не би да има разпореждания с имота Ви, а също проверявайте какво е писано в кадастъра. Ако откриете нова информация, която Ви смущава или не знаете какво означава - незабавно се консултирайте с адвокат. Ако сте оставили пълномощно на човек, на когото не знаете дали можете да имате доверие - оттеглете го.
- rts
- Активен потребител
Това не е вярно - справки да - чл. 42, но не и копия - чл. 51 от Правилника за вписваниятаrts написа:всеки, който иска може да си направи копие от този Нот.акт
Дай ми фактите, за да ти дам правото!
-
Standbay - Потребител
Standbay написа:Това не е вярно - справки да - чл. 42, но не и копия - чл. 51 от Правилника за вписваниятаrts написа:всеки, който иска може да си направи копие от този Нот.акт
rts не говори за заверен препис , а за копие от акт за собственост , тъй че чл.51 ПВ не важи.Копия се дават без никъв проблем.
rts inspectora е иронизирал питащата и с право.Истерията с личните данни и нот.актове , подклаждана от медиите , взема все по големи размери.
- REVOLUTION
- Активен потребител
на адвокатиREVOLUTION написа:Копия се дават без никъв проблем
НЕ на всеки - и си важи много даже чл. 51 ПВ
Дай ми фактите, за да ти дам правото!
-
Standbay - Потребител
Незаверени копия се дават без ограничение на всеки - без значение дали е адвокат по професия, или "прост тенекеджия". Стига да поиска по подходящия начин.
- magodeoz
- Активен потребител
Благодаря Ви, за отговорите. В него период бях с раширени криминални фантазии, които ме доведоха до паника, за събитие, което така или иначе, не се е случило. За мое собствено успокоение ще спазя съвета на rts.
За имотния регистър, не е толкова лесно за достъп от всеки човек за чужд имот - пълномощното е задължително.
За имотния регистър, не е толкова лесно за достъп от всеки човек за чужд имот - пълномощното е задължително.
- antoaneta79
- Нов потребител
8 мнения
• Страница 1 от 1
|
|