начало

Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ

Договор за наем

Казуси за недвижими имоти

Договор за наем

Мнениеот antoaneta79 » 11 Апр 2011, 11:11

Здравейте! Чрез голяма посредническа фирма имам наематели. Подписала съм договор, изготвен от тази фирма. Това, което ме притеснява, е че връчих копие от нотариален акт ( да се види и послужи за доказателство за собственост), а те от своя страна са записали в договора, в три екземпляра, номера на нотариалния акт, том, рег. номер, дело и година. Имам ли основание за притеснение и ако има, какво трябва да се предприеме, като действие?
antoaneta79
Нов потребител

Re: Договор за наем

Мнениеот inspectora » 11 Апр 2011, 15:55

Имате основание за сериозни притеснения! Представете си, че тези данни попаднат у някой недобросъвестен! Знаете ли какво може да направи с тях?
inspectora
Активен потребител

Мнениеот rts » 12 Апр 2011, 14:10

Инспекторе, Имотният регистър е публичен, така, че всеки, който иска може да си направи копие от този Нот.акт.
Не притеснявай излишно хората - само с данните на нотариалния акт не може да се извърши имотна измама.
Можело е в договора за наем да не се описват номерата на нот.акт, но определено само с тях нищо не може да се направи.

Към Антоанета: проверявайте си партидата в Имотния регистър от време на време - да не би да има разпореждания с имота Ви, а също проверявайте какво е писано в кадастъра. Ако откриете нова информация, която Ви смущава или не знаете какво означава - незабавно се консултирайте с адвокат. Ако сте оставили пълномощно на човек, на когото не знаете дали можете да имате доверие - оттеглете го.
rts
Активен потребител

Мнениеот Standbay » 14 Апр 2011, 12:40

rts написа:всеки, който иска може да си направи копие от този Нот.акт
Това не е вярно - справки да - чл. 42, но не и копия - чл. 51 от Правилника за вписванията
Дай ми фактите, за да ти дам правото!
Аватар
Standbay
Потребител

Мнениеот REVOLUTION » 14 Апр 2011, 13:04

Standbay написа:
rts написа:всеки, който иска може да си направи копие от този Нот.акт
Това не е вярно - справки да - чл. 42, но не и копия - чл. 51 от Правилника за вписванията

rts не говори за заверен препис , а за копие от акт за собственост , тъй че чл.51 ПВ не важи.Копия се дават без никъв проблем.

rts inspectora е иронизирал питащата и с право.Истерията с личните данни и нот.актове , подклаждана от медиите , взема все по големи размери.
REVOLUTION
Активен потребител

Мнениеот Standbay » 14 Апр 2011, 14:30

REVOLUTION написа:Копия се дават без никъв проблем
на адвокати :!:
НЕ на всеки - и си важи много даже чл. 51 ПВ
Дай ми фактите, за да ти дам правото!
Аватар
Standbay
Потребител

Мнениеот magodeoz » 15 Апр 2011, 19:06

Незаверени копия се дават без ограничение на всеки - без значение дали е адвокат по професия, или "прост тенекеджия". Стига да поиска по подходящия начин.
magodeoz
Активен потребител

Мнениеот antoaneta79 » 08 Май 2011, 17:16

Благодаря Ви, за отговорите. В него период бях с раширени криминални фантазии, които ме доведоха до паника, за събитие, което така или иначе, не се е случило. За мое собствено успокоение ще спазя съвета на rts.

За имотния регистър, не е толкова лесно за достъп от всеки човек за чужд имот - пълномощното е задължително.
antoaneta79
Нов потребител

Назад към Имотни казуси