Обръщам се с молба за помощ и съвет относно получаване на лиценз за независим оценител.
Проблемът е в това, че през 2008 г. съм изкарал курс за оценител на недвижими имоти и притежавам удостоверение. Не мога да упражнявам професията, защото не мога да положа изпит. Исках да получа сертификат от Агенцията за приватизация, но тогава тя се трансформира в Камара на независимите оценители. Съгласно ЗНО трябва да положа изпит пред Камарата, но такъв не се насрочва вече две години.
Въпросите ми са:
1. Удостоверението, което притежавам, заверено от УАСГ и подписано от Ректора (доц. д-р инж. Д. Денев) има ли някаква стойност? Мога ли въз основа на него и останалите документи по чл.8 от ЗНО да получа лиценз, без да се явявам на изпит, защото вече съм изкарал курса при същите лектори, които водят курсовете и в Камарата. Издържал съм изпита по време на курса в УАСГ и съм получил удостоверение от същия университет. Прилагам снимка на документа.
2. Има ли правно основание Камарата на независимите оценители две години да не насрочва изпити, което означава монопол от страна на придобилите вече лиценз?
http://www.album.bg/sliger/images/27138467/
- Дата и час: 29 Ное 2024, 22:24 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Въпрос за получаване на лиценз за независим оценител
|
|
3 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Въпрос за получаване на лиценз за независим оценител
http://public.ciab-bg.com/index.php?act ... _cats_id=4
Камарата на независимите оценители в България организира в края на февруари и март 2011 г. курсове и изпити за придобиване на следните оценителски правоспособности:
- Недвижими имоти
- Машини и съоръжения
- Търговски предприятия и вземания
- Финансови активи и финансови институции
- Земеделски земи и трайни насаждения
Допълнително ще бъде публикувана по-подробна информация.
Камарата на независимите оценители в България организира в края на февруари и март 2011 г. курсове и изпити за придобиване на следните оценителски правоспособности:
- Недвижими имоти
- Машини и съоръжения
- Търговски предприятия и вземания
- Финансови активи и финансови институции
- Земеделски земи и трайни насаждения
Допълнително ще бъде публикувана по-подробна информация.
- vaskovasko
- Потребител
Re: Въпрос за получаване на лиценз за независим оценител
Благодаря за отговора Ви!
Проблемът е именно този, че от средата на миналата година от Камарата казват, че ще организират курс и изпит, а до момента няма насрочени дати. Тази обява е фиктивна. Нямаше курс и изпит нито през февруари, нито през март. Питам по телефона за дата, не знаят, нямало решение дали ще се прави курс и изпит. Лично ходих в Камарата, същият отговор.
И още - не ми е ясно този курс да не се окаже такъв като в УАСГ, който съм изкарал и не го признават. Казват ми, че въз основа на него не мога да получа лиценз. А преподавателят, който водеше курса в УАСГ е същият, който ще води евентуалният бъдещ курс.
Затова ме интересува има ли правно основание да не насрочват дати толкова дълго. И защо не се признава официален документ, издаден от легитимен държавен университет. Преди да започна курса в УАСГ, ме уверяваха, че ще мога да работя като оценител след успешно издържания изпит в края на курса. Като започнахме, но вече бяхме платили парите, ни съобщиха, че трябва да държим изпит в тогавашната Агенция. Но въпросният изпит не се насрочва.
Това е проблемът!
Проблемът е именно този, че от средата на миналата година от Камарата казват, че ще организират курс и изпит, а до момента няма насрочени дати. Тази обява е фиктивна. Нямаше курс и изпит нито през февруари, нито през март. Питам по телефона за дата, не знаят, нямало решение дали ще се прави курс и изпит. Лично ходих в Камарата, същият отговор.
И още - не ми е ясно този курс да не се окаже такъв като в УАСГ, който съм изкарал и не го признават. Казват ми, че въз основа на него не мога да получа лиценз. А преподавателят, който водеше курса в УАСГ е същият, който ще води евентуалният бъдещ курс.
Затова ме интересува има ли правно основание да не насрочват дати толкова дълго. И защо не се признава официален документ, издаден от легитимен държавен университет. Преди да започна курса в УАСГ, ме уверяваха, че ще мога да работя като оценител след успешно издържания изпит в края на курса. Като започнахме, но вече бяхме платили парите, ни съобщиха, че трябва да държим изпит в тогавашната Агенция. Но въпросният изпит не се насрочва.
Това е проблемът!
- ss351
- Нов потребител
3 мнения
• Страница 1 от 1
|
|