начало

Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ

Жалба относно ПУП

Казуси за недвижими имоти

Жалба относно ПУП

Мнениеот hristovv » 20 Мар 2011, 15:26

Предстои приемането на ПУП (публикуван е в Държавен вестник). Аз откривам раличия в границите които се ползват първоначално и от които вземат за улици. Те са взети от Кадастъра но и там са грешни. Със службата по Кадастър се опитвам от 5 години да оправя границите както трябва да са, но те се оправдават че така са получили данните (което не е вярно ) от общината при създаването на Кадастъра през 2005 г. (смятам да водя дело но не знам срещу Кадастъра ли трябва да е или срещу съседа ми който си е присвоил повечето квадрати). Ще подам жалба до общината че възразявам относно така предложения ПУП, но искам да знам има ли бланка, стандартна форма или друга форма на жалбата която трябва да напиша? Трябва ли да прилагам всички документи с които разполагам, относно различията или стига само моя нотариален акт? Моля ако някой има примерна такава жалба да ми изпрати!
hristovv
Младши потребител

Re: Жалба относно ПУП

Мнениеот demireva » 20 Мар 2011, 16:28

Трябвало е овреме да искате корекция, щом границите се разминават. Обжалвайте, няма бланка, пише се жалба, като много добре трябва да се обосновете и да приложите доказателства, също така и да визирате нарушенията. Обърнете се към специалист - адвокат /може да се консултирате и с архитект, геодезист, който е работил по изчертаването и нанасянето в кадастъра, изработвал е ПУП/. Сам няма да се справите, а и малко колеги работят добре с тази материя, търсете специалист.Успех!!!
demireva
Нов потребител

Мнениеот hristovv » 20 Мар 2011, 18:35

Благодаря за отговора за жалбата!
За поземления имот имам нотариален акт.Внесъл съм в Агенцията по Кадастър проект за установяване на границите на моя имот. Кадастралната агенция отказва да ми определи границите в пълния размер по нотариален акт като се обосновава с несъгласието на съседите ми. А несъгласието на съседите със границите заявени от мен произлиза от това че КА им е нанесла по-големи площи от площите които са описани в техните нотариални актове. В крайна сметка се получава че те са взели повече площ отколкото им се полага с одобрението на КА. При което моите квадрати не излизат и Кадастъра не иска да ми одобри проекта. Според мен това идва от небрежност и грешки на кадастъра. Срока за обжалване на отказа изтече за пред Административния съд. Въпроса ми е трябва ли да съдя Кадастъра че е допунал неточно вписване на имотите на съседите ми или трябва да съдя съседите си?
hristovv
Младши потребител

Мнениеот Melly » 20 Мар 2011, 20:22

Направо сте си за съд. Налице е спор, който се решава от компетентния за това орган. Излишно е да ви напомням, че е наложително да посетите адвокат.
"Понякога седя и си мисля...а понякога просто си седя."
http://vbox7.com/play:68f9c028
Аватар
Melly
Старши потребител

Мнениеот Гост. » 20 Мар 2011, 20:37

Спора, той е ясен, но първо можете да се подпомогнете като си изясните какви претенции ще предявите ( според зависи резултатите на геодезиста) дали само по 53 ЗКИР или и 108 ЗС.
Че, с тея грешки и непълноти, дори да е успешен иска по 53( което е рано да се говори, защото факта, че в НА е записана определена площ на имота все още нищо не доказва), то това не значи, че съм дата на постановяване на СР по него определена квадратура от площта е все още ваша...
Сухи дела, но си имат подводни камъчета.
Гост.
Старши потребител

Мнениеот hristovv » 20 Мар 2011, 22:18

А кого да съдя - съседите или кадастъра който е причинил тази ситуация?
hristovv
Младши потребител

Мнениеот Гост. » 20 Мар 2011, 22:51

Съседите.
Но ако взимате решения в същите срокове, както до сега ( 5 години с оглед изложеното в първи пост)... наложително е да сте по-експедитивен.
Гост.
Старши потребител

Мнениеот hristovv » 20 Мар 2011, 23:07

Благодаря ! :wink:
hristovv
Младши потребител

Мнениеот staikova_bosconsult » 22 Мар 2011, 20:54

Оставете си координати за връзка
staikova_bosconsult
Нов потребител

Мнениеот Гост. » 22 Мар 2011, 21:08

... поредно проявление на кризата...
Гост.
Старши потребител

Мнениеот staikova_bosconsult » 22 Мар 2011, 21:21

poli_g написа:... поредно проявление на кризата...

Дали?
staikova_bosconsult
Нов потребител

Мнениеот Гост. » 23 Мар 2011, 00:09

staikova_bosconsult написа:
poli_g написа:... поредно проявление на кризата...

Дали?

И аз това се запитах (подлагам винаги на съмнение собствените си заключения), но при елементарна проверка - Надали.
Гост.
Старши потребител

Мнениеот DEKAH » 23 Мар 2011, 09:10

staikova_bosconsult написа:Оставете си координати за връзка

Защо ти не си оставиш координатите за връзка, името и специалността?

Аз ги виждам на сайта ви, ама не смятате ли, че е ХУБАВО да казвате ЧЕ НЕ СТЕ АДВОКАТ, а сте посредник-смукач? Що не си гледате счетоводството и да спрете да е месите в пазар, в който адвокатите са поставени неравнопоставено, защото не могат да се рекламират?

Малко така.... нахалничко ми се струва.

И аз съм консултант, ама не се натискам наляво и надясно да посреднича. Освен това казусът е доста сложен. Изискват се специализирани познания по материя, за която знам, че единици от адвокатите разбират наистина.
Мъдър е не този, който много чете, а който извлича полза от четенето.
Аватар
DEKAH
Активен потребител

Назад към Имотни казуси