- Дата и час: 29 Ное 2024, 23:56 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
наследници при възстановяване на наследство
|
|
61 мнения
• Страница 2 от 4 • 1, 2, 3, 4
Re: наследници при възстановяване на наследство
Забравих да питам,в момента въстановявам и земи на пра дядоми ,и на тях ли е наследник майка ми?
- 02111967
- Младши потребител
Аз пък забравих да кажа, че редът е такъв и когато земите не са били одържавени, те-ке-зе-сирани и каквито там са били.
Ще допуснете ли например къщата на дядо Ви да се наследи от майка Ви?
Ще допуснете ли например къщата на дядо Ви да се наследи от майка Ви?
Citrus sinensis от семейство Седефчеви
-
portokal - Старши потребител
за къщата дядо ми сее погрижил приживе,направил е дарение на мен и братовчед ми.
- 02111967
- Младши потребител
02111967 написа::D Забравих да питам,в момента въстановявам и земи на пра дядоми ,и на тях ли е наследник майка ми?
Не знаем.Трябва да разберем кога е починал , за да определим спрямо действащия тогава закон кръгът на наследници , ако е починал преди 49 година.Иначе е същото.
- REVOLUTION
- Активен потребител
дядо ми е почина на 26.11 .1982г. баща ми почина на 13.05.2002 до тогава нищо не е въстановявано,поради липса на документи.Сега вече ги намерихме и си въстановяваме имотите.
- 02111967
- Младши потребител
02111967 написа:дядо ми е почина на 26.11 .1982г. баща ми почина на 13.05.2002 до тогава нищо не е въстановявано,поради липса на документи.Сега вече ги намерихме и си въстановяваме имотите.
А аз разсъждавах за прадядо Ви , за дядо Ви ситуацията я изяснихме.Майка Ви е наследник.
- REVOLUTION
- Активен потребител
но това няма никакво значение за мен,ако трябва ще ги оставя в полза на държавата .Но няма да позволя чужди хора /тарикати/ да получат наследство от дядо ми.
- 02111967
- Младши потребител
Пра дядо ми е известен поборник през турско време /снимката му я има го в в музея в Батак/ починал е 1934г
- 02111967
- Младши потребител
02111967 написа:но това няма никакво значение за мен,ако трябва ще ги оставя в полза на държавата .Но няма да позволя чужди хора /тарикати/ да получат наследство от дядо ми.
Може да оставите вашите си идеални части от възстановеното имущество на държавата , не и чужди.
А ако има нещо още за възстановяване , то и без това сте ги оставили вече на държавата.Не съм сигурен де , колегите специалисти по реституционните закони да кажат , не изтекоха ли вече всички срокове.
- REVOLUTION
- Активен потребител
тази година е последна,няма значение
- 02111967
- Младши потребител
сега водя едно дело за документна измама,ще ми станеш ли адвокат?
- 02111967
- Младши потребител
02111967 написа:сега водя едно дело за документна измама,ще ми станеш ли адвокат?
Кой аз ли?
Не е етично да се набират клиенти по форума.Ще си намериш друг колега.
Успех с делата!
- REVOLUTION
- Активен потребител
другият вариянт е да си го въстановят сами
нямам против Щом имат право.
нямам против Щом имат право.
- 02111967
- Младши потребител
благодаря,вече имам такъв те когато ме съдиха
мога да ви кажа че все още вярвам в българското правосъдие колкото и мудно да е то.
мога да ви кажа че все още вярвам в българското правосъдие колкото и мудно да е то.
- 02111967
- Младши потребител
По въпроса за възстановяване на земеделски земи и гори доколкото си спомням срока изтече на 11.05.2007 г. защото тогава хванах последния влак и заведох такова дело.
Имам въпрос - как правите извода , че наследството е открито в момента на смъртта на наследодателя , когато към този момент той не е бил собственик ?
Питам защото в момента имам личен казус по този въпрос. Двама наследници сме на лице , като констативен НА за собственост на въпросния имот (апартамент) незаконосъобразно е издаден на името на единия наследник , а не на името на наследодателя ни и то 15 години преди неговата смърт , тоест наследодателят ни съгласно този НА не е бил собственик на апартамента към момента на смъртта си. Може ли при това положение да се счита , че наследството се открива в момента на смъртта на наследодателя ни ? Като имате в предвид , че за моя казус е много важно да се изясни точно кой е момента на откриването на наследството. В момента водя гражданско дело за оспорването на този НА , а са минали 15 години от смъртта на наследодателя ни. Доколкото знам аз като наследник към момента на смъртта на наследодателя ми е трябвало да знам , че този имот е негов , съответно наследствен , а в случая аз не бих могъл да го знам при наличието на НА за собственост на другия наследник. Затова момента на откриване на наследството за мен е важен , понеже може да се окаже , че не съм упражнил наследствените си права навреме и другия наследник е придобил по давност целия наследствен имот. Аз лично мисля , че би трябвало в моя случай момента на откриване на наследството да се счита от момента , в който съдът се произнесе , че този имот е на наследодателя ни , тъй като от този момент аз ще имам правната възможност да упражня наследствените ми права , преди това ми е било невъзможно. Какво е вашето мнение по този въпрос ?
Имам въпрос - как правите извода , че наследството е открито в момента на смъртта на наследодателя , когато към този момент той не е бил собственик ?
Питам защото в момента имам личен казус по този въпрос. Двама наследници сме на лице , като констативен НА за собственост на въпросния имот (апартамент) незаконосъобразно е издаден на името на единия наследник , а не на името на наследодателя ни и то 15 години преди неговата смърт , тоест наследодателят ни съгласно този НА не е бил собственик на апартамента към момента на смъртта си. Може ли при това положение да се счита , че наследството се открива в момента на смъртта на наследодателя ни ? Като имате в предвид , че за моя казус е много важно да се изясни точно кой е момента на откриването на наследството. В момента водя гражданско дело за оспорването на този НА , а са минали 15 години от смъртта на наследодателя ни. Доколкото знам аз като наследник към момента на смъртта на наследодателя ми е трябвало да знам , че този имот е негов , съответно наследствен , а в случая аз не бих могъл да го знам при наличието на НА за собственост на другия наследник. Затова момента на откриване на наследството за мен е важен , понеже може да се окаже , че не съм упражнил наследствените си права навреме и другия наследник е придобил по давност целия наследствен имот. Аз лично мисля , че би трябвало в моя случай момента на откриване на наследството да се счита от момента , в който съдът се произнесе , че този имот е на наследодателя ни , тъй като от този момент аз ще имам правната възможност да упражня наследствените ми права , преди това ми е било невъзможно. Какво е вашето мнение по този въпрос ?
- kirile
- Потребител
Щом ви го казвам ,значи е така.Срока е променен до тази година.Правният казус е същия,защото към настоящият момент.Наследодателя не е жив т.е той не е собственик на имота. Още една тема за размисъл .Многоуважаваните прежде изказващи все нещо съществено пропускат. Той не е предобит по време на брака и роднини по съребрена линия няма как да са наследници чрез брак. брака се счита за нищожен в момента в който единият от съпрузите почине/поради смърт/ Относно това ,кога се открива наследството са прави.
Нека прегледат и семейният кодекс за повече информация.Многоуважавани ,моля ви четете добре,става въпрос за въстановяване на имот. Т.е имота не е наличен.На някой може да му е от полза да прегледа и закона за собственоста.В момента в който той стане наличен може да се говори за делба. Искам да ви попитам тогава,от кой момент се открива наследството? От момента в който той е наличен или............
Нека прегледат и семейният кодекс за повече информация.Многоуважавани ,моля ви четете добре,става въпрос за въстановяване на имот. Т.е имота не е наличен.На някой може да му е от полза да прегледа и закона за собственоста.В момента в който той стане наличен може да се говори за делба. Искам да ви попитам тогава,от кой момент се открива наследството? От момента в който той е наличен или............
Последна промяна 02111967 на 28 Фев 2011, 16:51, променена общо 1 път
- 02111967
- Младши потребител
REVOLUTION написа:nk7702n написа:Аз точно това имах впредвид, щом поминалият син е оставил деца, тоест внуци на наследодателя, снахата въобще не трябва да се включва в УН, защото е по - далечен роднина от децата и внуците.
Не съм съгласен.Това ще е вярно само ако към откриването на наследството(смъртта на дядото) синът му вече е бил починал.Така само децата по право на заместване ще са наследници.
Ако към откриването на наследството синът си е бил жив , при неговата смърт го наследяват съответно децата и съпругата му.
Тъй че съпругата си е наследник и правилно фигурира в удостоверението.
Revolution, нали точно това беше казал / ла/ потребителят / потребителката/, че синът е починал към момента на откриване на наследството, или аз не съм разбрала нещо!?
- nk7702n
- Старши потребител
А, иначе сте прав, ако е налице втората хипотеза - да е починал след откриване на наследството. Аз затова си изтрих поста, защото помислих, че не съм разбрала правилно кога точно е починал.
- nk7702n
- Старши потребител
nk7702n написа:REVOLUTION написа:nk7702n написа:Аз точно това имах впредвид, щом поминалият син е оставил деца, тоест внуци на наследодателя, снахата въобще не трябва да се включва в УН, защото е по - далечен роднина от децата и внуците.
Не съм съгласен.Това ще е вярно само ако към откриването на наследството(смъртта на дядото) синът му вече е бил починал.Така само децата по право на заместване ще са наследници.
Ако към откриването на наследството синът си е бил жив , при неговата смърт го наследяват съответно децата и съпругата му.
Тъй че съпругата си е наследник и правилно фигурира в удостоверението.
Revolution, нали точно това беше казал / ла/ потребителят / потребителката/, че синът е починал към момента на откриване на наследството, или аз не съм разбрала нещо!?
Колега питащия си мисли , че наследството за възстановените имоти се открива от момента , в който се възстановят и разбира се греши.Иначе към откриване на наследството баща му си е бил жив.Има ТР по тоя въпрос.
- REVOLUTION
- Активен потребител
02111967 написа:Щом ви го казвам ,значи е така.Срока е променен до тази година.Правният казус е същия,защото към настоящият момент.Наследодателя не е жив т.е той не е собственик на имота. Още една тема за размисъл .Многоуважаваните прежде изказващи все нещо съществено пропускат. Той не е предобит по време на брака и роднини по съребрена линия няма как да са наследници чрез брак. брака се счита за нищожен в момента в който единият от съпрузите почине/поради смърт/ Относно това ,кога се открива наследството са прави.
Вече почвате да говорите смехории...
Няма какво да Ви се обясняваме повече.Успех с вуйчото!
- REVOLUTION
- Активен потребител
61 мнения
• Страница 2 от 4 • 1, 2, 3, 4
|
|