Здравейте на всички ! Искам да ви помоля за съвет, по въпрос от съществено значение за мен, става дума за следното: племенник съм на една една доста възрастна госпожа /над 80г/, която желае да ми завещае своите идеални части от няколко недвижими имота - разбира се срещу гледане /доглеждане/ от моя страна. Жената е в пълно съзнание, адекватна е но проблема е че е на легло почти неподвижна и много трудно да не кажа и невъзможно да пише. Мислех да направим саморъчно завещание НО тя не е в състояние да пише / почти не може държи прибори/вилица лъжица/, та камо ли химикалка/ . Въпроса ми е какво трибва да направим , как да постъпим за да ми завещае въпросните идеални части, желанието от нейна страна е категорично---желае да ги завещае на мен. Какво е необходимо , може ли друг да напише завещанието, нужни ли са свидетели , нотариус ???????????? Има ли друг начин, освен чрез завещание??? Жената е вдовица и няма деца.
Моля ви помагайте.
Предварително благодаря !
- Дата и час: 29 Ное 2024, 23:57 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
моля за съвет
|
|
5 мнения
• Страница 1 от 1
Re: моля за съвет
Изяснете точно какво иска жената.
Ако иска да Ви завещае имуществото си или част от него , се обърнете към нотариус , той ще Ви обясни каква е процедурата.Щом е неподвижна завещанието ще се състави в дома на жената.
Ако обаче , леля Ви иска задължително да Ви обвърже правно със задължения , че ще я гледате и издържате до смъртта й , това задължение не може да залегне в завещание , а се съставя нотариален акт-прехвърляне на НИ срещу издръжка и гледане.Свържете се с адвокат , той ще се види с леля Ви и след като се изясни , точно каква й е волята , ще състави необходимите документи , за да се изповяда нот.акт.
Ако иска да Ви завещае имуществото си или част от него , се обърнете към нотариус , той ще Ви обясни каква е процедурата.Щом е неподвижна завещанието ще се състави в дома на жената.
Ако обаче , леля Ви иска задължително да Ви обвърже правно със задължения , че ще я гледате и издържате до смъртта й , това задължение не може да залегне в завещание , а се съставя нотариален акт-прехвърляне на НИ срещу издръжка и гледане.Свържете се с адвокат , той ще се види с леля Ви и след като се изясни , точно каква й е волята , ще състави необходимите документи , за да се изповяда нот.акт.
- REVOLUTION
- Активен потребител
Благодаря за бързия отговор!
Въпросната госпожа наистина е неподвижна, и тя желае да ми остави своите идеални части от имотите като не държи в завещанието да е упоменато срещу гледане --- има ми доверие.
Кой трябва да напише завещанието при нея тогава --- адвокат, нотариус, трябват ли свидетели ???
Въпросната госпожа наистина е неподвижна, и тя желае да ми остави своите идеални части от имотите като не държи в завещанието да е упоменато срещу гледане --- има ми доверие.
Кой трябва да напише завещанието при нея тогава --- адвокат, нотариус, трябват ли свидетели ???
- teo_76
- Младши потребител
teo_76 написа:Благодаря за бързия отговор!
Тогава направо при нотариус , няма да имате проблеми , той ще Ви обясни процедурата.Нотариуса или помощ.нотариус ще съставят завещанието в дома на леля Ви , трябва да осигурите свидетели , но подробно нотариуса ще Ви обясни.
Успех!
- REVOLUTION
- Активен потребител
много благодаря !
- teo_76
- Младши потребител
5 мнения
• Страница 1 от 1
|
|