начало

Три пъти са се увеличили спестяванията на магистратите за 10 години Три пъти са се увеличили спестяванията на магистратите за 10 години

идеални части

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

идеални части

Мнениеот toyoyo » 26 Сеп 2010, 23:00

Здравейте :D Бихте ли били любезни да ми разясните колко процента идеални части е нормално да има средно апартамент в 6 етажна кооперация с 18 апартамента :?:
toyoyo
Нов потребител

Re: идеални части

Мнениеот portokal » 26 Сеп 2010, 23:10

Ми средно делът в общите части при 18 апартамента винаги (а не само нормално) е 1/18, т.е. 5,(5)% на апартамент, без значение е броят на етажите. :D
Е, освен ако в блока няма и гаражи или магазини на други собственици. Номерът е, както виждаш, сборът от всички проценти да е сто. 8)
Citrus sinensis от семейство Седефчеви
Аватар
portokal
Старши потребител

Мнениеот toyoyo » 26 Сеп 2010, 23:59

Благодаря за експресния и компетентен отговор :idea: ,но може да не съм задала правилно въпроса за това конкретизирам данните - ап. застроен на 55 кв.м., 1.60% ид.ч. от общите части и толкова ид. части от отстъпено право на строеж върху мястото общо от 1600 кв.м. Това е конкретния случай и за тези 1.60% ид.ч. става въпрос дали са нормални или са малко ?
toyoyo
Нов потребител

Мнениеот portokal » 27 Сеп 2010, 00:01

Зависи само от това, какви са другите апартаменти. Ако те са по-големи и съответно по-скъпи - нормално е.
Съотношението на дяловете в общите части зависи от съотношението на цените на обектите.
Citrus sinensis от семейство Седефчеви
Аватар
portokal
Старши потребител

Назад към Покупко-продажба