Уважаеми юристи, моля да ми помогнете със съвет във връзка със следния казус:
дядо ми е получил преди повече от тридесет години, от ДЗС, един парцел за ВЕЧНО ПОЛЗВАНЕ (така пише в документа).
Преди няколко години, съвсем изненадващо получихме писмо от кмета на района ни, че имотът е върнат на предишните собственици и ние трябва да получим сумата от 400 лв, като обезщетение за направените подобрения.
Дядо ми потърси за помощ адвокат, тъй като знае и може да докаже със свидетели, че новите собственици никога не са притежавали имот в района и най-вероятно са се сдобили със собствеността по онзи небезизвестен начин от преди няколко години, с двама свидетели пред съда.
Адвоката обаче е написал една много объркана жалба, в която хем обжалва оценката на обезщетението, хем обжалва правото на собственост.
В крайна сметка се води административно дело, в продължение на няколко години, което в един момент, при смяната на поредния съдия, бе прекратено, с основание, че жалбата не е подадена в срок.
Междувременно ние бяхме наели нов адвокат, който дори не ни уведомил за това определение на съда и не можахме да го обжалваме, тъй като научихме за него едва след половин година, когато попитахме адвоката, как вървят нещата с делото ни.
И така сега дядо ми е на път да изгуби имот, който е обработвал съвестно над тридесет години.
Има ли начин, да заведем дело срещу новите собственици, на основание продължително владеене на имота, или на този документ, който дядо ми притежава. Или пък за измама на съда, за получаване на този имот. Като свидетели, на наша страна са хората от цялото село, които знаят, че тези хора са придобили имота с лъжа.
Зная, че трябва да наемем адвокат, обръщам се към Вас просто за насоки, защото вече два пъти, ваши колеги ни обещаваха да помогнат и само вземаха парите на дядо ми, без резултат.
Благодаря предварително!
- Дата и час: 30 Ное 2024, 00:58 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
придобиване по давност
|
|
3 мнения
• Страница 1 от 1
Re: придобиване по давност
Имате ли владение върху имота - тоест достъп.
Ако имате такова, определете оттук нататък действията си. Мненията на адвокатите не са от значение, поради обстоятелството, че имате многократно напластяване от владения.
Ако имате такова, определете оттук нататък действията си. Мненията на адвокатите не са от значение, поради обстоятелството, че имате многократно напластяване от владения.
- ivan_lawyer
- Старши потребител
Re: придобиване по давност
ако имате предвид дали има достъп до имота-да, той го обработва вече над тридесет години, но има покана за освобождаване на имота.
тъй като до колкото разбирам новите собственици вече са били въведени във владение
тъй като до колкото разбирам новите собственици вече са били въведени във владение
- zansve
- Нов потребител
3 мнения
• Страница 1 от 1
|
|