начало

Прокурорската колегия осигури осем бройки за административни съдии Прокурорската колегия осигури осем бройки за административни съдии

Купуване на кола до две седмици след края на лизинг

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Купуване на кола до две седмици след края на лизинг

Мнениеот ngd2000 » 26 Авг 2010, 18:42

Здравейте,

Имам въпрос чиито отговор не намерих на вашия саит както и във форумите. Ако може да отговорите или да ме насочите ще съм ви благодарен.

Случая е следния:
-- искам да купя кола
-- собственикът я е карал на лизинг до 20 август когато лизингът е изтекъл и тои я е закупил и станал пълноправен собственик(с съответно договор за покупка и тн)
-- тъй като не са изтекли 2 седмици след които той е задължен да си издаде талона на свое име, все още талона е на името на лизингодателя.
-- според нотариуса мога да купя колата дори ако талона не е на продавача след като има документ за собственост (всеки нотариус разбира се казва различно)

Въпрос: Мога ли да регистрирам в КАТ колата безпроблемно при условие че продавача е пълноправен собственик но талона не е сменен на негово име.

Благодаря предварително и ме извините ако не му е тук мястото на въпроса

N
ngd2000
Нов потребител

Назад към Покупко-продажба