Здравейте.
Имам доста интересен проблем и ще съм благодарен за малко помощ.
Случи ми се Това : http://parodii.hit.bg/3.jpg
Не знам дали е грашка или измама, затова се обръщам към вас за съвет какъв адвокат трябва да потърся и какво се прави в такива случай.
Предистория. Поисках преписка от решенята(защото не разполагах с всички документи) за да видя какво се случва с земята която толкова години имаше проблем с възстановяване в реални граници.
В ляво е оригинал който аз притежавам, в дясно е копие от преписката в поземлената комисия.
Датата е една и съща, денят е едини същ, годината е една и съща! решенията са различни Може и аз да греша но ще съм ви благодарен ако мислите че наистина е измама направо да ми кажете към какъв адвокат да се обърна.
- Дата и час: 30 Ное 2024, 01:41 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Грешка или измама
|
|
10 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Грешка или измама
Лявото изглежда менте (както обикновено). Ако сте купувач на имота - лошо.
- magodeoz
- Активен потребител
Имота е на роднина аз съм пълномощник. Лявото е оригинала който имам още от датата която пише на него, дясното за първи път се появява сега когато поисках копие от преписката.
Имота винаги е бил наш просто за един период не можеше да се възстанови в реални граници. решението е по молба за възстановяване когато това вече стана възможно.! Има и нотариален акт и оригинал на това решение. Въпроса е как така станаха 2 в един ден!
Имота винаги е бил наш просто за един период не можеше да се възстанови в реални граници. решението е по молба за възстановяване когато това вече стана възможно.! Има и нотариален акт и оригинал на това решение. Въпроса е как така станаха 2 в един ден!
- alexandar85
- Нов потребител
Как така "за един период не можеше", а после стана възможно? Ние не сме шарени врабчета, моля Ви се. Впрочем, може и да не отговаряте - проблемът си е Ваш.
- magodeoz
- Активен потребител
Отговарям ви веднага. Попадна в разширения двор на военното поделение в Герман. Години по късно получихме отговор от тях че няма да пречат на възстановяването в реални граници защото тази част от поделението вече не се ползва (в момента е частна автоморга). Не виждам защо ми говорите все едно аз се опитвам да излъжа вас...
- alexandar85
- Нов потребител
alexandar85 написа:. Въпроса е как така станаха 2 в един ден!
Ами не два, но могат да станат и много повече.Дефакто това не е грешка.
Незнам от кой град сте но при нас е така:Изповяданите сделки се вписват в Агенцията по вписвания до 14:00ч. Ако изповядаш сделка след този час, тя ще бъде вписана едва на следващия ден, събрана със сделките от предходния и следващия ден до 14 ч.Т.е ако изповядаш сделка след 14 ч. даваш възможността на продавача да продаде или ипотикира/продаде/ същият имот колкото пъти паметта ти побира.В следствие на което ще си задаваш този въпрос. От там следва дела, И ВЪПРОСА - КОЙ Е ПЪРВИ СОБСТВЕНИК НА ИМОТА? А който е вписан първи - ТОЙ ПЕЧЕЛИ.
Последна промяна sisi19 на 18 Май 2010, 20:15, променена общо 1 път
- sisi19
- Потребител
няма сделки . имота винаги е бил наш. просто не можехме да влезем във владение заради това че попадаше в двора на военно поделение. от години вече поделението не използва тази част от двора си, но се оказва че има 2 решения от една дата и то противоречащи си. дори на единия пише че е връчен година по късно и това не знам как става.
- alexandar85
- Нов потребител
alexandar85 написа:..... дори на единия пише че е връчен година по късно и това не знам как става.
Точно това ми направи впечатление, а и доколкото можах да разчета, подписът е на лицето, чието право на възстановяване се отказва от ПК (ОСЗГ)
Греша ли?
Как се е уведомила лично, като тя живее в чужбина.
-
Melly - Старши потребител
И последен въпрос. Имате ли Протокол за въвод във владение?
Ако да, собствеността ви е възстановена. Забравяте за второто решение - отказ.
Ако да, собствеността ви е възстановена. Забравяте за второто решение - отказ.
-
Melly - Старши потребител
там е проблема че след това решение че ни се възстановява собствеността, се е появил противоречивия, на чиято база собственичката е пращала още молби за възстановяване, и има още противоречиви документи че не може да бъде възстановен затова ще бъде заменен, в срок да посочим какво предпочитаме-заменка или обезщетение. След което всичко изчезва. в преписката в поземлената комисия не се съдържа нито едно от тези последващи решения и известия с които ни се съобщава да изберем компенсация или заменка.Няма дори решението че ни е възстановен имота-за което аз имам оригинал, а има такъв в които ни се отказва!като явно ще се окаже че той през цялото време е бил възстановен остава да разберем откъде идва втория противоречив отговор.
Ако знаете подходящ адвокат към който да се обърна ще съм ви благодарен .
Ако желаете да препоръчате някой , можете да изпратите кординати тук или на benbi@mail.bg
Благодаря на всички за отговорите
Ако знаете подходящ адвокат към който да се обърна ще съм ви благодарен .
Ако желаете да препоръчате някой , можете да изпратите кординати тук или на benbi@mail.bg
Благодаря на всички за отговорите
- alexandar85
- Нов потребител
10 мнения
• Страница 1 от 1
|
|