- Дата и час: 30 Ное 2024, 01:44 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Казус с оранжерия
|
|
11 мнения
• Страница 1 от 1
Казус с оранжерия
Имам оранжерия, временно съоръжение, на отстояние 1 метър от съседа ми. А съседът ми има незаконна сграда на 20 см от оградата ми. Архитектът на общината иска да изместя оранжерията на 3 метра от оградата, а за незаконната постройка на съседа не казват нищо. Въпросът ми е как да процедирам, за да се спазват законите и от двете страни. Съседа казва, че има давност и никой не може да му пипне незаконния строеж. Не желае да подпише декларация за съгласие за временното ми съоръжение-полиетиленова оранжерия. Нямам претенции за тяхното незаконно строителство, но те не искат да съдействат за оставане на оранжерията на един метър от съществуващата ограда.
- maiamar
- Нов потребител
Re: Казус с оранжерия
maiamar написа:Въпросът ми е как да процедирам, за да се спазват законите и от двете страни.
Спазване на законите изместване и на двете постройки (законни, незаконни, временни и междувременни, оранжерии, сеновали, колибки....).
Затова махнете оградата - така няма да има спрямо какво да мерите и от двете страни. Зачислете съседа към оранжерията (дано да е за зарзават).
Това е, а дали ви харесва ...
- anserk
- Активен потребител
Взаимната уговорка между двама съседи да не спазват изискванията на закона не поражда правни последици. Можете да се убедите от собствен опит дали сградата на съседа Ви е незаконна в резултат на дърго административно и съдебно производство, но междувременно ще трябва да преместите оранжерията си на необходимото отстояние от вътрешната имотна граница.
- magodeoz
- Активен потребител
Точно в този случай не препоръчвам съвета на magodeoz а именно
а предходният му съвет:
"...но междувременно ще трябва да преместите оранжерията си на необходимото отстояние от вътрешната имотна граница."
а предходният му съвет:
Можете да се убедите от собствен опит дали сградата на съседа Ви е незаконна в резултат на дърго административно и съдебно производство
Аз определям какво е моя работа!
-
julyanvonemona - Старши потребител
Защо стресирате питащия?
Административната фаза е далеч по-къса времево от съдебната. Но това е редът. А никъде не пише, че първата фаза е задължителна. Втората обаче, Е такава, ако искате да решите спора помежду си. Задължително е да си наемете адвокат от категорията "АС" в материята на ЗУТ.
Административната фаза е далеч по-къса времево от съдебната. Но това е редът. А никъде не пише, че първата фаза е задължителна. Втората обаче, Е такава, ако искате да решите спора помежду си. Задължително е да си наемете адвокат от категорията "АС" в материята на ЗУТ.
-
Melly - Старши потребител
Административната фаза е далеч по-къса времево от съдебната.
Последните статистически данни хвърлят сериозен повод за съмнение относно горното твърдение.
-
julyanvonemona написа:Административната фаза е далеч по-къса времево от съдебната.
Последните статистически данни хвърлят сериозен повод за съмнение относно горното твърдение.
Може ако се провежда от самодейци, да, може да си прав.
-
Мъка-аааааааааа! Та нали самата администрация е апотеос на самодейщината!
-
julyanvonemona написа:Мъка-аааааааааа! Та нали самата администрация е апотеос на самодейщината!
Както казва народът - За всяка болка има лек!
-
Melly написа:Защо стресирате питащия?
А той що се прави на ощипан! Много добре знае, че от всякъде е незаконен!
Да му предпишем "успокояващ" адвокат срещу стрес
- anserk
- Активен потребител
anserk написа:Melly написа:Защо стресирате питащия?
А той що се прави на ощипан! Много добре знае, че от всякъде е незаконен!
Да му предпишем "успокояващ" адвокат срещу стрес
Аnserk, но вЪпросителят не търси лек, той иска всичко да му бъде смляно тук, а самият той да направи усилие самооооооо да "преглътне".
Еххх,Лютко, Лютко..., не искат да те разберат някои хора. Превърнаха форума в консуматорщина от вида "Ние питаме, вие отговаряте", при това с чувството, че сме им задължени да го правим.
-
11 мнения
• Страница 1 от 1
|
|