1. Преустройството е извършено през 1976 - 1979 г. което доказвам с документи по водено от мен гражданско дело през 1985 г. - решение на ОС да се обърна към техническите органи и да узаконя гаража в жилище , но тогава беше невъзможно , тъй като имаше закон , че нямаш право на 2 жилища , а аз притежавах и апартамент ; заключение на вещо лице при оглед на място на жилището за определяне на месечен наем ; писмо от ГНС да освободя в срок от 1 месец гаража от наематели и да го ползвам по предназначение или ще бъда санкциониран по ЗТСУ , но не можех да го освободя , тъй като съдът постанови баба ми да живее там безвъзмездно до края на живота си. Мисля , че тези доказателства са достатъчни да удостоверят , че гаража е преустроен в жилище преди 1985 г. когато съм водил дело по въпроса.
2. Второто изискване не ми е ясно ! На какво по-точно трябва да отговаря ? Моля малко конкретика ! Ще се води административно дело е ясно , но на какво да стъпим по второто изискване ?
Не се появиха сега 2 обслужващи помещения , не са избени помещения , освен тези помещения имам отделно избено помещение и таванско помещение , а тези две помещения са съседни на гаража в призема , тоест съседни партерни помещения - гаражите и тези помещения са на кота 0. Помещенията по нотариален акт са обслужващи апартамента , но фактически са обслужвали жилището (гаража) в призема. В момента ги присъединявам кън новото по проект жилище със същите обслужващи функции.
- Дата и час: 30 Ное 2024, 01:51 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Re: удостоверение за търпимост
|
|
45 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3
Малко е трудно, да не кажа невъзможно, да се дават КОНКРЕТНИ съвети, след като не гледаш документите...
Все пак, ОБЖАЛВАЙТЕ НЕЗАБАВНО! Не знам как сте формулирал искането си за издаване на УТ, нито какви доказателства сте представил към него, но в жалбата си непременно искате да се допусне съдебнотехническа експертиза, която да даде отговор на въпроса дали вашите помещения, за които искате издаване на УТ като жилищни такива ОТГОВАРЯТ НА ИЗИСКВАНИЯТА НА § 16 от ЗУТ.
Направете една клетвена декларация, че тези помещения са построени през ... година и от тогава се ползват като жилищни. Заверете я нотариално и я представете по делото заедно с всички други документи, които доказват тези обстоятелства.
По един друг мой случай гл.архитект два пъти отказва по различни причини издаване на УТ. Първият отказ беше отменен като нищожен, а втория като незаконосъобразен - експертизата установи, че сградата отговаря на условията на § 16 от ЗУТ . Осъдиха общината, респ. гл.архитект да плати разноските по делото и сега освен, че имаме вече издадено УТ, чакаме да ни преведат и парите за разноски по делото...
НАМЕРЕТЕ СИ АДВОКАТ, КОЙТО РАБОТИ С ТАЗИ МАТЕРИЯ!
Успех!
Все пак, ОБЖАЛВАЙТЕ НЕЗАБАВНО! Не знам как сте формулирал искането си за издаване на УТ, нито какви доказателства сте представил към него, но в жалбата си непременно искате да се допусне съдебнотехническа експертиза, която да даде отговор на въпроса дали вашите помещения, за които искате издаване на УТ като жилищни такива ОТГОВАРЯТ НА ИЗИСКВАНИЯТА НА § 16 от ЗУТ.
Направете една клетвена декларация, че тези помещения са построени през ... година и от тогава се ползват като жилищни. Заверете я нотариално и я представете по делото заедно с всички други документи, които доказват тези обстоятелства.
По един друг мой случай гл.архитект два пъти отказва по различни причини издаване на УТ. Първият отказ беше отменен като нищожен, а втория като незаконосъобразен - експертизата установи, че сградата отговаря на условията на § 16 от ЗУТ . Осъдиха общината, респ. гл.архитект да плати разноските по делото и сега освен, че имаме вече издадено УТ, чакаме да ни преведат и парите за разноски по делото...
НАМЕРЕТЕ СИ АДВОКАТ, КОЙТО РАБОТИ С ТАЗИ МАТЕРИЯ!
Успех!
- jiji2
- Потребител
Подадохме жалба в административен съд , но не сме сигурни че ще се образува дело , защото отказът е под форма на писмо от общината , в което не пише директно че отказва , а пише само че не отговаря на условията на параграф 16 , без никакви мотиви. При вас под каква форма беше отказът ? В моя случай мисля че няма нужда от експертиза , защото сградата си има строителни книжа , тоест не е незаконна , но в книжата обекта е гараж , а не жилище , затова искам УТ на гаража , тъй като е преустроен в жилище преди 1987 г. за което съм предоставил достатъчно писмени доказателства.
- kirile
- Потребител
Жилището ви е незаконно! Иначе защо ще искате удостоверение за търпимост? То нали се издава само за незаконни строежи?!! Сградата ви може и да има проекти, но жилището там е гараж! Така че, моето мнение е, че задължително ще ви трябва експертиза - иначе съдът как сам да прецени дали са налице условията на § 16??? Но, вие си знаете... Пък и нали си имате адвокат!
Колкото до отказа - не е проблем, че е оформен като писмо. Практически отказът е обективиран в него и вие обжалвате не писмото, а съдържащия се в него отказ. Няма проблем съдът да го разгледа.
Колкото до отказа - не е проблем, че е оформен като писмо. Практически отказът е обективиран в него и вие обжалвате не писмото, а съдържащия се в него отказ. Няма проблем съдът да го разгледа.
- jiji2
- Потребител
Благодаря Ви много за съвета ! Разбира се , че ако е необходимо в хода на делото ще поискаме и експертиза , след като видим как ще се мотивира Общината пред съда. Успокоихте ме , че поне съдът ще разгледа отказа , въпреки че е оформен в не особено конкретно писмо.
- kirile
- Потребител
45 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3
|
|