начало

Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ

даване под наем -никой ли не е наясно???

Казуси за недвижими имоти

даване под наем -никой ли не е наясно???

Мнениеот stancho » 27 Апр 2010, 23:16

Здравейте,
Имам апартамент и,тъй като съм зле финансово,за да си помагам за бюджета, възнамерявам да го отдавам под наем за така наречените "нощувки" за гости на града или кандидат-студенти за изпити,задочници - тоест за ден-два-три , а не месечно.
Интересува ме какво точно трябва да направя ,за да съм напълно изряден пред закона. За данъчната декларация е ясно, но каква документация трябва да водя, да се регистрирам ли някъде- в кметството и т.н. знам ли какво, с една дума въобще не съм компетентен по въпроса.
Моля за съвет?
stancho
Нов потребител

Re: даване под наем -никой ли не е наясно???

Мнениеот anserk » 02 Май 2010, 13:26

stancho написа:Здравейте,
Имам апартамент и,тъй като съм зле финансово,за да си помагам за бюджета, възнамерявам да го отдавам под наем за така наречените "нощувки" за гости на града или кандидат-студенти за изпити,задочници - тоест за ден-два-три , а не месечно.
Интересува ме какво точно трябва да направя ,за да съм напълно изряден пред закона. За данъчната декларация е ясно, но каква документация трябва да водя, да се регистрирам ли някъде- в кметството и т.н. знам ли какво, с една дума въобще не съм компетентен по въпроса.
Моля за съвет?
Добре си решил :D
Но,аз на това му викам "бардак", и тъй като няма да може да минете през общината и останалите съседи под това наименование, трябва да се даде "код" и ще се наложи да се приложи малко "гимнастика" :D
Има едни членове по ЗУТ - чл.38 ал.2, а и чл.185 ал.2, под ударите на които може да попадате. Затова се обърнете към архитект, да види дали са изпълними условията на закона и наредбите, за да няма после жалби от съседите :roll:
И да имате в предвид, ако чуете от архитекта, че "място за настяняване" значи затвор, арест и ...(независимо дали е временно или за постоянно), а не хотел или туристическа спалня :idea:
Успех!
anserk
Активен потребител

Re: даване под наем -никой ли не е наясно???

Мнениеот nikiboy » 03 Май 2010, 00:37

Намери си нормални наематели и не се занимавай с такива еднодневни... като теглиш чертата за 365 дни, ще се окаже че си бягал 5 пъти повече и изкарал два пъти по-малко.
nikiboy
Потребител

Назад към Имотни казуси