Здравейте,реших да ви споделя за неприятния проблем които ми се очерта с моето семеиство
Преди около година ходих на студентска бригада в сащ от която спестих парички,след като се прибрах в бг си намерих и работа и продалжих да спестявам,маика ми има апартамент на неино име които дядо ми и е купил след като се е развела с баща ми.Имам и брат които живее в друг град в свои апартамент.
И така маика ми ме убеди че апартамента ще остане за мен и аз вложих всичките си спестявания включително теглих и заем от банкатаза да го ремонтирам тоест да го направя годен за живеене понеже нямаше нищо в него.И сега маика ми се закле пред всички че никога няма да ми прехвърли апартамента и ми отговори че това че са ми похарчени спестяванията си е мои проблем и не я интересува.
Мога ли да направя нещо по въпроса и да си върна парите които въобще не са малко а и плащам заем.
Благодаря на всички които могат да ми дадат съвет предварително.
- Дата и час: 30 Ное 2024, 02:33 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
МаЙка ми ме измами
|
|
10 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Маика ми ме измами
Хмм , нестандартна ситуация между майка и дъщеря. Може да се дължи на моментно раздразнение....
Изчакайте, облаците могат и да се разсеят. Ако ли пък не, тогава
Консултация с адвокат и действайте.
Успех!
Изчакайте, облаците могат и да се разсеят. Ако ли пък не, тогава
Консултация с адвокат и действайте.
Успех!
-
Melly - Старши потребител
въобще не ми се струва моментно да ви кажа......по скоро всичко е било добре обмислено според мен
с какво може да ми помогне адвокат?
с какво може да ми помогне адвокат?
- rossi_22
- Нов потребител
[quote="rossi_22"]Здравейте,реших да ви споделя за неприятния проблем които ми се очерта с моето семеиство....
Мога ли да направя нещо по въпроса "
Ето за това Ви е необходим адвокат
Мога ли да направя нещо по въпроса "
Ето за това Ви е необходим адвокат
- dred
- Потребител
Почти съм сигурен, че майка ти се опасява от това, че ако ти прехвърли апартамента ще я изхвърлиш на улицата. Вариант е да я накараш да сключите договор за издръжка и гледане, с запазено право на ползване за нея. Така ще бъде спокойна, че няма да преживе да остане на улицата, а ти ще се сдобиеш със желания апартамент. На въпроса ти.., разбира се, че може да я съдиш, но нали се сещаш после все едно си без майка.
- marinov
- Потребител
тя в момента си живее в къщата на баба ми и дядо ми.
Ами то сега все едно съм без маика след като се оказва че напразно съм похабила абсолютно всичките си пари и усилия.
А все пак ако реша да я съдя ше мога ли да си върна спестяванията ми?аз само това искам,имам и налични документи за абсолютно всичко за което са похарчени парите
то в българия въобще системата дали работи?
Ами то сега все едно съм без маика след като се оказва че напразно съм похабила абсолютно всичките си пари и усилия.
А все пак ако реша да я съдя ше мога ли да си върна спестяванията ми?аз само това искам,имам и налични документи за абсолютно всичко за което са похарчени парите
то в българия въобще системата дали работи?
- rossi_22
- Нов потребител
rossi_22 написа:то в българия въобще системата дали работи?
Работи,работи.Сама обаче не работи.Щом искаш пари-това става с писмена молба.Както се каза,ако отношенията не се затоплят,единствения ред е съдебният.Текат и срокове.Така че всичко зависи от Вас и майка Ви.Ако не можете доброволно да постигнете консенсус,наемете адвокат,който да помогне в преговорите,както колегата посочи може да се сключи някакъв договор,който да е в интерес и на двама Ви.
П.П.Не съм се замислял за чл.116 б."б" ЗЗД-помирителното производство.Давността не се смята прекъсната,ако искането не бъде уважено
- svettoslav
- Активен потребител
Човек не избира родителите си.
Дано е моментен проблем.
Успех!
Дано е моментен проблем.
Успех!
- nikiboy
- Потребител
искам единствено да си върна моите пари това е.
още утре ще се допитам
още утре ще се допитам
- rossi_22
- Нов потребител
rossi_22 написа:искам единствено да си върна моите пари това е.
още утре ще се допитам
Действайте и успех.
Искрено съжалявам за случилото се.Това е възмутително! Наистина майка Ви много подло е постъпила с Вас и Ви е използвала. Не се учудвам, че е разведена с баща Ви... За съжаление, доста възрастни хора/сред неработещите и стоящи по цял ден основно вкъщи/ напоследък станаха много алчни, егоистични и без милост и пощада консумират енергията, силите и парите на младите и трудоспособни хора; все за пари и имоти говорят; упорито не желаят да дадат път на младостта и да я улеснят и мислят предимно за себе си; колкото и пари и внимание да получават, на тях все са им малко и все не им стигат; вечно са недоволни от какво ли не и все някой им е крив за нещо; все те са болни/така казват/ и си мислят, че младите въобще не боледуват и нямат такова право; интригите и клюките са тяхната специалност.
Затова въобще не се учудвам вече, че има толкова самотни стари хора, чиито роднини са "вдигнали ръце" от тях. Тази тяхна самота е резултат от собствените им дългогодишни "усилия" и поведение.
- katerinakuch
- Активен потребител
10 мнения
• Страница 1 от 1
|
|