Здравейте!
Колебая се за една инвестиция и се нуждая от помощ. Живея в стар блок с тавански помещения. Блокът е бивша собственост на МВР. В последствие разпродават ведомствените жилища на сегашните собственици. Разпределят се и таваните. Сега искам да изкупя таваните и да си построя жилище като за моя сметка ремонтирам покрива. Мился, че ще имам одобрението на всички собственици.
Проблемът идва от това, че не всички помещения са нечия собственост и няма от кого да ги откупя. Не са на общината, не са на МВР и не са на никого от блока. Също така, за да осъществя проекта си е необходимо да завзема общия коридор. Освен съгласието на всички собственици, какво още ми е необходимо?
Благодаря предварително!
- Дата и час: 30 Ное 2024, 01:37 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Изкупуване на тавански помещения и надстрояване
|
|
5 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Изкупуване на тавански помещения и надстрояване
Адвокат и архитект. Накой трябва да проучи правния статут на сградата и най вече на таваните и общите части, за да е ясно имате ли шанс и какъв е пътят да реализирате намеренията си. Ако останалите собственици се усетят в какво приключение могат да се вкарат, шансовете ви не са големи.
- dimist
- Потребител
dimitar2001 написа:Проблемът идва от това, че не всички помещения са нечия собственост и няма от кого да ги откупя. Не са на общината, не са на МВР и не са на никого от блока.
Иска ти се да е така, ама не е Има МВР, има община и има общи части, а какво влиза в тях и кое на кой е - има документи за това!
dimist написа:Адвокат и архитект.
Ето така: първо си намери проекта на блока в архива на общината или във ведомството, от което си купил и твоя апартамент. След това иди при архитект, за да ти каже дали става това, което искаш и какво следва. И после при адвокат, за да ти каже, дали ще ти отстъпват право на строеж, дали ще искаш съгласие, кой член по кой закон ще се наложи да настъпваш!
И ако и тогава още не си на ясно - тук във форума !
На слука и успех
- anserk
- Активен потребител
Благодаря за отговорите!
Само да добавя, че вече 6 месеца ме мотае адвокат и излиза с това становище- ничия собственост са, не могат да се купят за сега. Явно е време за смяна..
anserk написа:Иска ти се да е така, ама не е Има МВР, има община и има общи части, а какво влиза в тях и кое на кой е - има документи за това!
Само да добавя, че вече 6 месеца ме мотае адвокат и излиза с това становище- ничия собственост са, не могат да се купят за сега. Явно е време за смяна..
- dimitar2001
- Нов потребител
Еми смяна. Като проучи да ви каже, дали става или не става. Няма смисъл да се мотаете.
- nksuccess
- Потребител
5 мнения
• Страница 1 от 1
|
|