начало

Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ

освобождаване на квартиранти

Казуси за недвижими имоти

освобождаване на квартиранти

Мнениеот stauffenberg » 20 Фев 2010, 10:27

Здравейте имам проблем в мой апартамент вече две години живее квартират който не е плащал дължимите суми за наем а и имахме проблеми със заплащането на ток и вода от негова страна.Чудя се как още го държим нали го съжаляваме сираче без работа но затъва и затъва.Все напролет наесен ще ходи на гурбет и ще се издължи но Уви.На всичко това отгоре си е позволил на комшийте да си монтират сателитна антена на моята тераса защото там имало обхват Без мое знание съгласие и разрешение.Така проблемът е следния той жилището ми е дадено под наем без договор тоест на "юнашко доверие".Как мога да го принудя да напусне трябва ли като нямам договор да му пускам някакво предизвестие едномесечно устно или писмено чрез нотариус.Посъветвайте ме Ка мога да го накарам да ми се издължи за тези две години които му дължи доста голяма за мен сумаПри нонариус ли да го заведа и аз вече не знам ако го оставя и март той още затъва не си е платил сметките да ток и вода за декември.Помогнете.Благодаря Ви
stauffenberg
Нов потребител

Re: освобождаване на квартиранти

Мнениеот ivan_lawyer » 22 Фев 2010, 09:49

Доста трудно ще се ориентирате в правната материя. От една страна, разполагате с ревандикационен иск, от друга страна с облигационен - по договора за наем.

Трябва да водите бързо производство - опразване на помещения, но колко ще е бързо, не се знае.
ivan_lawyer
Старши потребител

Мнениеот vioma » 22 Фев 2010, 13:33

Подпишете договор за наем сега, макар и със стара дата- реалната дата, от която е нает апартамента. Нека договорът да има всички реквизити, за които сте се уговаряли. След това го поканете писмено да Ви плати дължимите суми- описани подробно и точно, и му връчете това писмо срещу подпис, като не забравите да си го приберете обратно. В договора може да се включи клауза, по силата на която при неплащане в определен срок да Ви дава възможност да влезете в апартамента със свидетел/и ,да съставите протокол какви вещи сте намерили вътре и да смените бравата ,без това да се смята за самоуправство.
Това е най-краткия път. Но всичко трябва да се договори писмено.
vioma
Младши потребител

Мнениеот sisi19 » 24 Фев 2010, 22:21

А какво точно искате? Да Ви се освободи апартамента независимо от загубите които сте претърпели , да си вземете дължимото, или и двете? :?:
sisi19
Потребител

Мнениеот stauffenberg » 25 Фев 2010, 13:51

И двете да освободи и да върне дълга си
stauffenberg
Нов потребител

Мнениеот magodeoz » 25 Фев 2010, 18:42

Така като гледам - без договор, на "юнашко доверие"... Май ще стане, ако запалите една свещичка в параклиса на Св. Иван Рилски.
magodeoz
Активен потребител

Re: имам с квартиранти

Мнениеот mmilena76 » 27 Фев 2010, 18:17

квартиратите се изнесоха и оставиха големи сметке.Имам на едни хвърчашти лисчета даните им и че се задалжават да плащат сметките и потписани от тях но нямам договор КАКВО ДА ПРАВЯ ИМАЛИ НАЧИН ДА СИ ВЗЕМА ПРИТЕ
mmilena76
Нов потребител

Re: имам с квартиранти

Мнениеот sisi19 » 27 Фев 2010, 20:23

mmilena76 написа:квартиратите се изнесоха и оставиха големи сметке.Имам на едни хвърчашти лисчета даните им и че се задалжават да плащат сметките и потписани от тях но нямам договор КАКВО ДА ПРАВЯ ИМАЛИ НАЧИН ДА СИ ВЗЕМА ПРИТЕ

Г-не, защо не сте мислили предварително? Сега вече е много късно за това. Но се радвайте че най после имота ви е свободен и претърпените загуби спират до дук.
sisi19
Потребител

Мнениеот Гост. » 28 Фев 2010, 18:47

magodeoz написа:Така като гледам - без договор, на "юнашко доверие"... Май ще стане, ако запалите една свещичка в параклиса на Св. Иван Рилски.

Ще стане :wink: , Иван е подсказал пътя...
Започваме от самото начало- договорът за наем е неформален, двустранен... и от тук насетне :arrow: при адвокат. Ако искате да си възстановите платените от вас суми.
Гост.
Старши потребител

Мнениеот dimist » 01 Мар 2010, 23:27

Прекрасно заглавие - "освобождаване на квартиранти". Да не би от турско робство да ги освобождавате? Защо не съм художник да нарисувам картината "Освобождаване на квартиранти от гнета на хазаи".
dimist
Потребител

Назад към Имотни казуси