- Дата и час: 02 Дек 2024, 06:37 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Проблем с наемател
|
|
23 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Проблем с наемател
Здравейте,
собственик съм на апартамент, който съм го дал под наем на чуждестранен граждани (имам договор за наем). Този чуждестранен гражданин 5-6 години не си е плащал парното и сега сметката е 9000 лева. Мога ли да прехвърля сметката за парното на този гражданин? Мислил съм и въпроса със Запис на заповед и т.н. . Какво бихте ме посъветвали да направя ?
Благодаря !
собственик съм на апартамент, който съм го дал под наем на чуждестранен граждани (имам договор за наем). Този чуждестранен гражданин 5-6 години не си е плащал парното и сега сметката е 9000 лева. Мога ли да прехвърля сметката за парното на този гражданин? Мислил съм и въпроса със Запис на заповед и т.н. . Какво бихте ме посъветвали да направя ?
Благодаря !
- city24
- Потребител
Re: Проблем с наемател
Защо не си търсихте сметките още от преди години? Да,можете да направите запис на заповед за сумата+лихвата.
Сметката не може да я прехвърлите на чужденеца.Съветът ми е да идете при частния съдебен изпълнител и да си получите веднага съответните книжа,които веднага да обжалвате.
Този чужденец колко наем ви е плащал,че сте си траял за парното 5-6 години?
Сега той съгласен ли е "да му прехвърлите сметката"?
Сметката не може да я прехвърлите на чужденеца.Съветът ми е да идете при частния съдебен изпълнител и да си получите веднага съответните книжа,които веднага да обжалвате.
Този чужденец колко наем ви е плащал,че сте си траял за парното 5-6 години?
Сега той съгласен ли е "да му прехвърлите сметката"?
- usra_ovcova
- Потребител
Какво бихте ме посъветвали да направя ?
Кога това?!
Сега да четеш повече и по-сериозно!
Преди " 5-6 години" да се бе сетил, че има едни хора ( адвокати им казват) да ги бе ползвал по предназначение.
По питането- няма сила, която ще накара наемателят ти да подпише ЗЗ сега. За каквато и да е сума. Но пък имаш шанс лично да се видиш, като ищец поне по две дела ( щото на едното ще има правопогасяващо възражение/ гражданско право- обща част/).
За граждански процес ти е рано, но как ли да изневериш на стилът си?!
п.п. какво да обжалва?
- Гост.
- Старши потребител
poli_g написа:
п.п. какво да обжалва?
Как какво да обжалва? Заповедта за незабавно изплнение.Този човек не се е сетил сам,че дължи,ами са го подсетили я с ПДИ, я със запорче
А и ако иска да обжалва/възразява/.
- usra_ovcova
- Потребител
Чл. 111. С изтичане на тригодишна давност се погасяват:
а) вземанията за възнаграждение за труд, за които не е предвидена друга давност;
б) (изм. - ДВ, бр. 12 от 1993 г.) вземанията за обезщетения и неустойки от неизпълнен договор;
в) вземанията за наем, за лихви и за други периодични плащания.
г) (зал. - ДВ, бр. 12 от 1993 г.)
!!ЗЗД!!
а може да поискаш и експертиза относно предоставяната услуга!!
успих!
а) вземанията за възнаграждение за труд, за които не е предвидена друга давност;
б) (изм. - ДВ, бр. 12 от 1993 г.) вземанията за обезщетения и неустойки от неизпълнен договор;
в) вземанията за наем, за лихви и за други периодични плащания.
г) (зал. - ДВ, бр. 12 от 1993 г.)
!!ЗЗД!!
а може да поискаш и експертиза относно предоставяната услуга!!
успих!
- gogen
- Младши потребител
Мдам... не че не ми бе ясно, какво, но явно не сте разбрали иронията ми ( въпреки да помня днешното Ви ЛС ).
Ще докаже, че сумите по ЗНИ са недължими ?
Добре!
Всъщност- няма да преча на колегата да си вземе още един хонорар, вкл. и ДТ.
Ще докаже, че сумите по ЗНИ са недължими ?
Добре!
Всъщност- няма да преча на колегата да си вземе още един хонорар, вкл. и ДТ.
- Гост.
- Старши потребител
Така и така сме се събрали трима умници, които вместо да си почиват, че следващата седмица ще е ужасна за кой ли път...(
Първо- къде прочетохте за ЗНИ?
После- това с "успИха" в ЗЗД е относимо към спора ( то какъв ли спор?), с оглед фактите изложени от студента, от къде черпите информация, че е налична ЗНИ, ИД, ПДИ, че е в срок, че и до обжалването и се стигна?
Сити, момко, докато чакам да ми отговорят, що не вземеш да си пуснеш казуса в цялост, че да не гадаем?
Ако от кантората ти плащат - ще делим!
Първо- къде прочетохте за ЗНИ?
После- това с "успИха" в ЗЗД е относимо към спора ( то какъв ли спор?), с оглед фактите изложени от студента, от къде черпите информация, че е налична ЗНИ, ИД, ПДИ, че е в срок, че и до обжалването и се стигна?
Сити, момко, докато чакам да ми отговорят, що не вземеш да си пуснеш казуса в цялост, че да не гадаем?
Ако от кантората ти плащат - ще делим!
- Гост.
- Старши потребител
Хайде питащият наемодател да каже!
- usra_ovcova
- Потребител
И аз съм си мислел да напиша възражение с/у сметките (погас. дав.) ,но за едни сметки има заведено дело, за други няма .. нЕкви такива , и аз не знам как точно стоят нещата , но ми казаха , че мога да прехвърля сметката за парно на негово име , ако той е съгласен разбира се. Възможно ли е да се направи прехвърляне?
- city24
- Потребител
Лека нощ, младежо!
Морфей е по-добрата компания.
Допълвам- съветът ми от първи пост( онова "първо")- прочетете го!
- Гост.
- Старши потребител
Най-лошото е , че те нямат нищо на тяхно име в България, но за задължения над 5 хил. лева мога да поискам забрана за напускане. Въпроса ми е дали мога тази сметка да я прехвърля на тяхно име как и по какъв начин ? И ако те не платят тази сметка, дали Топлофикация може да се обърне към мен ?
- city24
- Потребител
Необходими документи за прехвърляне на партида:
-Копие от НА
-Договор за наем
-Нотариално заверена декларация за съгласие на собственика по НА партидата да се води на наемателя
-Ако е ЮЛ - да се носи актуално състояние
-Да няма неплатени сметки до момента
Наемателя, или упълномощено лице, отива с тези документи и лично прехвърля партидата на свое име.
Сити, отговорът на въпроса ти е, че ти не можеш да прехвърлиш партидата си на името на наемателя.
-Копие от НА
-Договор за наем
-Нотариално заверена декларация за съгласие на собственика по НА партидата да се води на наемателя
-Ако е ЮЛ - да се носи актуално състояние
-Да няма неплатени сметки до момента
Наемателя, или упълномощено лице, отива с тези документи и лично прехвърля партидата на свое име.
Сити, отговорът на въпроса ти е, че ти не можеш да прехвърлиш партидата си на името на наемателя.
Errare humanum est stultum est in errore perseverare.
-
andy70 - Потребител
Да, разбрах го това. Говорих с един адвокат и той каза, че е най-добре да се направи ЗЗ с двама авальора от тяхна страна и още същия ден, тази ЗЗ да бъде предявена.
С каква давност са сметките на Топлофикация - три или пет-годишна? Защото някои казват 3 , други 5 ? В едно интервю с някакъв от Комисията за защита на потребителите , четох че е 3-годишна.
С каква давност са сметките на Топлофикация - три или пет-годишна? Защото някои казват 3 , други 5 ? В едно интервю с някакъв от Комисията за защита на потребителите , четох че е 3-годишна.
- city24
- Потребител
Сити, момчето ми, не съществува понятие "авальор". Има "авалист" и "авалат" (хонорат). Но за Търговското право още ти е рано.
-
andy70 - Потребител
Хаах, добре , извинявам се! Според Вас добър вариант ли е?
- city24
- Потребител
Лошото е, че няма да стане на практика.
Кандидат-авалистите направо да дават парите вместо да си играете и да си губите времето и нервите.
Кандидат-авалистите направо да дават парите вместо да си играете и да си губите времето и нервите.
-
andy70 - Потребител
А давността на тези сметки колко е - 3 или 5 години ?
- city24
- Потребител
3-годишна давност - 111 ЗЗД, б."в" пр.3.
За тази дължима сума очаквай скоро Заповед за изпълнение по 410.
Закон за енергетиката:
Чл. 154. За задълженията на потребителите - неизправни длъжници към топлопреносното предприятие може да се издаде заповед за изпълнение по чл. 410, ал. 1 от Гражданския процесуален кодекс независимо от техния размер.
За тази дължима сума очаквай скоро Заповед за изпълнение по 410.
Закон за енергетиката:
Чл. 154. За задълженията на потребителите - неизправни длъжници към топлопреносното предприятие може да се издаде заповед за изпълнение по чл. 410, ал. 1 от Гражданския процесуален кодекс независимо от техния размер.
-
andy70 - Потребител
Някой наистина чете ЗЕ.
Което отговаря за онази ЗНИ и цялата свободна интерпретация досежно жалби разни в ИП-во..
Което отговаря за онази ЗНИ и цялата свободна интерпретация досежно жалби разни в ИП-во..
- Гост.
- Старши потребител
Сити,сега накъде?
Ред,законност и справдливост или ?
Ред,законност и справдливост или ?
- usra_ovcova
- Потребител
23 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
|
|