начало

Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ

Автомобилът ми е извън страната - трябва да го върна

Казуси за недвижими имоти

Автомобилът ми е извън страната - трябва да го върна

Мнениеот michael2002 » 06 Окт 2009, 15:05

Добър ден,
преди две години си дадох личния автомобил за ползване на един приятел от Турция. Направих му нотарилно заверено пълномощно без да го ограничавам с някакъв срок. Като си мислех, че след 6 месеца той ще ми докара автомобила. Обаче! той решава, че има проблеми и 'забравя' да се върне в България с автомобила ми при положение, че 6те месеца са изтекли. Бих искал съвет относно, какво мога да направя за да си върна автомобила в България без да се налага да го вкарвам в затвора (много добри приятели сме с баща му). Предварително благодаря за информацията, която ще ми споделите.
michael2002
Нов потребител

Re: Автомобилът ми е извън страната - трябва да го върна

Мнениеот milletti » 06 Окт 2009, 15:49

Ами, говорете с баща му. А ще си върнете автомобила, като отидете до Турция и си го вземете.
От две злини, изберете по-интересната.
milletti
Потребител

Мнениеот michael2002 » 06 Окт 2009, 16:12

Просто не искам баща му да разбира защото здравословното му състояние е много крехко, а той е много честен човек и това определено ще му докара трети инфаркт. Аз си мислех нещо от рода попълвам някакво заявление в навето МВР, те го пращат на тяхното там, после МВРто на Турция го хващат конфискуват му колата и аз отивам да си я взема.
michael2002
Нов потребител

Мнениеот rts » 08 Окт 2009, 18:27

Не знам как е в Турция, но в България полицията не се занимава с "хващане" на лица, за които няма основателно предположение, че са извършили престъпление.
Предполагам, че у съседите не е по-различно.
Освен това, българската Полиция няма основание да иска помощ от Турската, щом не става въпрос за престъпление.
Нямате ли връзка с "приятеля" си ?
Ако нямате връзка, остава да се жалвате в Полицията и да обявите автомобила си за издирване - но не съм сигурна дали ще го издирват в чужбина.
rts
Активен потребител

Назад към Имотни казуси