начало

Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ

Давност при иск

Казуси за недвижими имоти

Re: Давност при иск

Мнениеот ch3oh » 08 Сеп 2009, 12:25

Не се сещам за "практически" напътствия, особено след като съм "забравил" правното основание на иска... иначе обратен иск.
ch3oh
Активен потребител

Мнениеот bebitor » 08 Сеп 2009, 12:33

Нали не очаквате да Ви напишем защитата по казуса, който ме съмнява да е ученически казус? Помолих Ви да го напишете тук дума по дума- така, както са го задали, но Вие не ме послушахте. Повечето от пишещите тук не са имали интернет в студентските си години, сами са си писали необходимото и за целта са чели книги и ровили практика в библиотеките.
Колежке, дадохме ви много информация, вкл. и практика.
От съда се иска всичко, пък каквото даде. Съответно, използвате това от написаното по-горе, което е във Ваша полза. От тук нататък трябва да се справите сама, ако това е казус. Ако пък е дело и не се чувствате стабилна от към знания, не Ви съветвам да го водите сама.
Rara avis in terris
Аватар
bebitor
Активен потребител

Мнениеот venilaif » 02 Окт 2009, 13:31

Здравейте

чета вашите мнения с голям интерес, защото това ме засяга лично,
въпросът ми е, а какво да прави купувачът в такъв казус ! Как той да си вземе парите !
venilaif
Нов потребител

Мнениеот DEKAH » 02 Окт 2009, 13:52

venilaif написа:Здравейте

въпросът ми е, а какво да прави купувачът в такъв казус ! Как той да си вземе парите !

Като си наеме адвокат, разбира се.

Всичко казано ТЕОРЕТИЧНО където и да е не може да се приложи 1:1 в едно производство. Всеки казус си има собствена специфика, която се установява от хората с опит в съответната материя.

Принципните неща не вършат никому работа. Дори мисля, че са във вреда на колегата, който се занимава с казуса. Когато клиентите проявят самоинициатива да се "образоват" по форуми и седянки и започнат да плямпат глупости най-много страда адвоката, който им движи нещата. Вярно е, че има недобросъвестни и некадърни адвокати, но... за съжаление живота е такъв.
Мъдър е не този, който много чете, а който извлича полза от четенето.
Аватар
DEKAH
Активен потребител

Мнениеот bebitor » 02 Окт 2009, 15:15

DEKAH написа:
venilaif написа:Здравейте

Като си наеме адвокат, разбира се.

Всичко казано ТЕОРЕТИЧНО където и да е не може да се приложи 1:1 в едно производство. Всеки казус си има собствена специфика, която се установява от хората с опит в съответната материя.

И при имотните дела винаги трябва да се прегледат конкретните документи, а не да се говори принципно и наизуст.
Най-общо казано, може да си вземе парите с иск за връщането на даденото без основание, каквото представлява плащането на цената на един имот, който не е бил собственост на продавача.
Чл. 55 от ЗЗД- Който е получил нещо без основание или с оглед на неосъществено или отпаднало основание, е длъжен да го върне.
Rara avis in terris
Аватар
bebitor
Активен потребител

Мнениеот Гост. » 02 Окт 2009, 17:27

:) Благодаря Ви, колеги, за добрата дискусия( сега Ви прочетох). Малко носталгично, но ме върнахте години назад. Хубаво е... :)

Е, не! Връщам се, за да кажа само- перфектно Беби! Синтезирала си толкова много, по такъв простичък начин.
Гост.
Старши потребител

Мнениеот bebitor » 02 Окт 2009, 22:33

Съвсем незаслужена похвала, за две изречения на кръст :oops: Благодаря, Поли!
Rara avis in terris
Аватар
bebitor
Активен потребител

Мнениеот tarboxx » 06 Окт 2009, 09:46

Относно препродажбата имайте предвид чл.88 ал.2 от ЗЗД.
tarboxx
Потребител

Предишна

Назад към Имотни казуси